Malatya’nın şifa kaynağı olan ve özellikle yaz aylarında vatandaşların akınına uğrayan İspendere Şifalı suların bulunduğu 10 kilometre uzunluğundaki İspendere-Bulutlu yolunda asfalt çalışmaları yapılıyor.
Malatya-Elazığ kara yolundan başlayarak Bulutlu mahallesine kadar uzanan yolda ilk olarak altyapı çalışmaları yapılırken, yolda dolgu çalışmaları, yama ve kısmi sıcak asfalt kaplamaları yapıldı. Şifalı suların bulunduğu bölgeyi baştan aşağı sıcak asfaltla kaplayan Büyükşehir Belediyesi, bölgede yaşanan yol sorunlarının tamamını ortadan kaldırdı.


Şifalı suların üst bölgesinde bulunan Battalgazi ilçesine bağlı İspendere Mahallesi ile Bulutlu Mahallesinin yollarını da sathi kaplama asfalt ile kaplayan Malatya Büyükşehir Belediyesi bu çalışmalarda, 60 ton emisyon kullandı.



VATANDAŞLAR, HİZMETLERE MİNNETTAR
Bölgelerinden yapılan asfalt çalışmasını değerlendiren vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine minnettar olduklarını söylediler.


Ulaşım sorunlarının çözüldüğünü ifade eden vatandaşlar, “Şifalı suların bölgemizde olması ulaşım yoğunluğunu artırıyordu. Uzun yıllardan beri yolumuz yenilenmeyi bekliyordu. Yıpranmadan kaynaklanan bozulmalar vardı. Büyükşehir Belediyemiz yolda ilk olarak altyapı çalışmaları yaptı. Daha sonrada yolumuza asfalt döktü. Şifalı suların bulunduğu alan daha önce toprak zemindi, araçların alt bölgeye girmesi yasaktı. İnsanlar yürümekte bile zorlanıyordu.

Büyükşehir Belediyemiz şifalı suların bulunduğu alana sıcak asfalt serdi. Kötü zeminin tamamını düzeltti. Büyükşehir Belediyemiz burada otobüs seferlerine 3 yıl önce başlamıştı. Bu seferler bölge halkının ulaşımını kolaylaştırdığı gibi şifalı sulardan faydalanmak isteyen insanlara da kolaylık sağladı. Bu hizmetleri yapan Büyükşehir Belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Yapanların ellerine sağlık” dediler.

Editör: İbrahim Halil Aksoy