Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İrfan Buz, takımın son durumu ve kayseri Erciyesspor müsabakasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Şanlıurfa maçını kazandıkları için mutlu olduklarını kaydeden Buz, “Çok önemli bir galibiyet aldık. Özellikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Hakikaten çok iyi desteklediler. Özellikle 1-1 iken kalecinin yaptığı hatadan sonra inanılmaz bir destek verildi. İnançta vardı ikinci golü buluruz diye. Onu da bulduk, çok önemliydi. Sezon başına baktığınız zaman ve yahut sezon ortalarına baktığınız zaman sahayla ilgili şunu söylemek istiyorum. Saha iyi olduğunda, zemin iyi olduğunda biz pas yapabilir, üstüne koyabiliriz diye söylemiştim. Nitekim de sağ olsunlar sahada çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onlar çok iyi iş yaptılar. Sahamızı çok iyi hazırladılar. Bizim için de bu bir avantaj oluyor. Bu olayı kapatıyoruz. Önümüze bakıyoruz. Şimdi çok zor, ciddi bir müsabakaya çıkacağız. Özellikle Erciyes için tabii ki ateş hattından bir maç. Biz de matematiksel olarak tamamen olayı koparmak için puanlarımızı almamız gerekiyor. Şimdi sakatlıklarımız çok fazla. 6 oyuncu yok. Aralarında bir tanesi, Sedat Ağçay sarı kart cezalısı. Ama Hüseyin Kar, Guidou Koçer, Ali Sakal, İrfan Başaran maalesef bunlar yok. 6 tane eksiğimiz var. Ama yine bu rağmen biz burada gardımızı alarak, mücadelemizi tamamen vereceğiz. Bütün arkadaşlarımız bunun bilincinde. Her şeyimizi ortaya koyacağız. Oradan 3 puanla ayrılmak istiyoruz” diye konuştu.



"SÖZLEŞMEM 2 YIL DEVAM ETMİYOR"
Buz, bir soru üzerine Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in 'Hocamızla 2 yıllık sözleşmemiz var' sözleriyle ilgili de konuşarak, “Sözleşmem 2 yıl devam etmiyor. 1,5 yıllığına ben sözleşme imzaladım. Bu konuyla ilgili şu an hiçbir şey düşünmüyorum. Benim düşündüğüm maçlarla ilgili, ondan sonraki süreçle ilgili. Oturacağız, konuşacağız tabii ki de. Adım adım gidiyoruz. Cenabı Allah da bize yardım ediyor” dedi.

“ONU BİLEMEM BEN ŞİMDİ”
Buz, Alima Yeni Malatyaspor’un dışında bir takımdan teklif gelmesi halinde kararının ne olacağı yönünde sorulan biz soruya ise, “Benim için önemli olan Erciyes maçı. Onu bilemem ben şimdi” şeklinde cevap verdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy