Uzun bir aradan sonra ilk kez kendi tesisleri olan Nurettin Soykan’da çalışan sarı-kırmızılılarda sakat oyuncuların fazlalığı teknik heyeti düşündürüyor.
Ankara’da tedavi olan Umut Nayir, Bursa’da tedavi olan İrfan Başaran ve tedavisi Malatya’da süren Osman Fırat’ın yanı sıra, izinli olan Azuka Izu, Ali Sakal ve George Akpabio’nun yer almadığı antrenmanda sarı-kırmızılılar, dar alanda çabukluk arttırıcı bir çalışma yaptı.
Tesiste tedavisine devam edilen Osman Fırat, çalışmanın sonlarına doğru antrenman sahasına gelerek bir süre tek başına düz koşu yaptı.
Antrenman öncesi İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Teknik Direktör İrfan Buz, Denizli maçının kendileri için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

“ÇOK SİLİK BİR OYUN SERGİLEDİK”
Denizlispor karşısında çok silik bir oyun oynadıklarını belirten İrfan Buz, “Rakip karşısında çok silik bir oyun sergiledik. Yani ileri giden bir takım görmedik. Hep yan pas, geri pas. Özellikle ikinci devre öncesi konuştuk. Dedik ki, ‘Ya arkadaşlar kaleye nasıl gideceğiz.’ Yediğimiz gol de, Leandrinho geldi, sakin bir şekilde ortaladı ve gol oldu. Bu golü gerçekten yemememiz gerekiyordu. Şimdi deplasmanda orta sahamıza baktığımızda Sedat Ağçay, Ali Sakal ve Azubuike ile oynadık. Azuka ilk defa 90 dakika oynadı. Guidou ve Koçer’i kaçırarak, kontrataklardan gol bulmak istedik. Ancak öyle bir durum ortaya çıkmadı. Özellikle dediğim gibi birinci devre. İkinci dere yine birkaç tane pozisyonumuz vardı. Ama genel olarak bizim için kaybedilen 3 puan ve kötü bir oyundu. Şu anda milli takım arası bize iyi gelecek diye düşünüyorum. Arkadaşlarla bu konuyu konuştuk. Olayı ciddiye almamız gerekiyor. Hep yakalama şansımız oluyordu. Herkes çok net Play-off hesapları yapmıyordu ama insan tabi ki ister yani. O yüzden de üzüldüm. Tabi ki seyirciler de bakabilir. ‘Ya sağ bek çıkarıyor’ diye. Sağ beki çıkarır mıyım ben hiç. Sağ beki çıkarıp da bir tane daha forvet oyuncusu koymaz mıyım? Demek ki sıkıntılarımız vardı ve Erkan Sekman çıkmak zorunda kaldı. Futbolcularımız kötü oynadı. Zaman zaman böyle şeyler olabiliyor. Diğer performanslara baktığınız zaman, Göztepe’de kötü oynamadık ama yenildik. Ama burada kötü oynadık ve yenildik. O yüzden gardımızı almamız gerekiyor” dedi.

“HEP BERABERE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK”
Buz, kalan haftalarla ilgili yaptığı açıklamada ise, “Önümüzdeki haftada Balıkesir maçımız var içeride. İyi hazırlanıp, burada bunu telafi edeceğimizi düşünüyorum. Daha iyi futbol oynamamız gerekiyor. İçerideki maçta taraftarımız da bizi destekleyecektir. Elimizden gelen her şeyi yapacağız ve 3 puanı alacağız. Şimdi baktığınız zaman 8 maçtan 5’ini içeride oynayacağız. 3 tane deplasmanımız var. Hakikaten hep beraber hayal kırıklığına uğradık. Onlar da bu olayı düzeltmek isteyeceklerdir” diye konuştu.

“İRFAN’IN DURUMU İYİ DEĞİL”
Sakat oyuncuların durumuyla ilgili de konuşan Buz, “Osman’ın durumu iyi görünüyor. Düz koşulara başladı. Osman’ı yetiştirebileceğimizi düşünüyoruz. İrfan’ın durumu iyi değil. Bursaspor’daki arkadaşlarımıza tedaviye gönderdik. Sağ olsunlar orada tedavi oluyor. Umut Nayir inşallah oynama durumuna gelecek. Ama ne olursa olsun diğer arkadaşlarımız da bu maçı kazanmak durumunda” ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy