Malatya yerel medyasında görev yapan spor yazarları, televizyon yorumcuları ve basın kuruluşlarının spor servisi temsilcileri, Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz’un verdiği kahvaltıda buluştu.
Sarı-kırmızılı takımla ilgili her türlü konunun açık bir şekilde konuşulduğu kahvaltıda Teknik Direktör İrfan Buz, yerel medyanın önemine dikkat çekerek, doğru iletişim kurmaları gerektiğini söyledi. Başka kulüplerin yerel medyayla bu sezon yaşadığı problemlere dikkat çekerek konuşmasına başlayan Buz, “Ligin bitimine 6 hafta kala basın mensuplarıyla kahvaltı yapıp, sohbet etmek amacıyla bir araya geldik. Bunun örnek olması gerekiyor. Başka takımlara baktığınız zaman yerel basınla sıkıntılar yaşayan takımlar var. Biz çok şükür kimseyle önemli bir sıkıntı yaşamadık.

Her zaman kritiğe açık olduğumu söylemiştim. Bir tane Yeni Malatyasporumuz var. Onu da en üst seviyeye çekebilme açısından kritiğin her zaman önemli olduğunu biz de biliyoruz. Ama hayatta önemli olan karşılıklı saygıdır. Birlikte bazı şeylerin yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yönetim ve teknik heyetin ne kadar önemli olduğunu diğer taraftan da basının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. O yüzden ayrı ayrı değil birlikte yürümek gerektiğini düşünüyorum. Seviyeli bir şekilde bu kritik olduğu zaman ve basının tarafından da bazı şeylerin düzgün gitmesi açısından da onların mücadelesi var. Basın, emekçi arkadaşlarımız. Kar, kış ne olursa olsun antrenmana geliyorlar, iç saha veya deplasmanda her türlü görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Takım, yönetim, taraftar değil basınında bizim yanımızda olması gerektiğini ifade ediyoruz. Bunları üst seviyeye getirdiğimizi zaman çıtamızı yükseğe çekebiliyoruz. Yeni Malatyaspor'un layık olduğu yere gelebilmesi açısından, selameti ve adımını daha ileriye atabilmesi açısından çok önemli. Her şey Yeni Malatyaspor için" diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy