Yeşiltepe 1 Nolu Saha’da oynanan maça Malatyalı futbolseverler büyük ilgi gösterirken, karşılaşma sonrası, adını Bölgesel Amatör Lig’e yazdıran İnönü Üniversitesi Futbol Takımı tribünler tarafından alkış aldı. Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan İnönü Üniversitesi dakikalar 6’yı gösterirken Garip Erayabak’ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golü bulduktan sonra da oyundaki kontrolü elinden bırakmayan sarı-siyahlılar 82.dakikada Ebubekir’in attığı golle galibiyetini ilan etti. Müsabaka bu skorla sona ererken, rakibini 2-0 mağlup eden İnönü Üniversitesi Futbol takımı önümüzdeki sezon Malatya’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etmeye hak kazandı.

44 Malatyaspor takımında yedek kulübesinden hakeme küfür eden Zafer Zağdıç ve müsabaka içerisinde rakibine centilmenlik dışı faul yaptığı gerekçesiyle Salih Altıparmak direkt kırmızı kart gördü.

BAYRAM: “HEDEFİMİZE ULAŞTIK”
Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Soner Bayram, hedeflerine ulaştıkları için mutlu olduklarını söyledi. İki Malatya takımının karşı karşıya geldiği maçta gülen tarafın kendileri olduğunu kaydeden Bayram, “Gerçekten heyecan katsayısı çok fazla bir müsabakaydı. Sahada kazanmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hedef koymuştuk kendimize ve bu hedefimize ulaştık" diye konuştu.

KAFKAS: “BÜYÜK MUTLULUK YAŞIYORUZ”
Üniversite Futbol Takımı Yönetim Kurulu Üyesi Yar. Doç Emin Kafkas ise, “Büyük mutluluk yaşıyoruz. Gerçekten bu önemli bir çalışmanın ürünü diye düşünüyorum. Ben emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞİMŞEK: “DUYGU YÖNÜ AĞIR BİR MAÇA ÇIKTIM”
Takım Kaptanı Aliş Şimşek de yaptığı açıklamada oldukça mutlu olduklarını kaydederek, “Eski takımıma karşı duygu yönü ağır bir maça çıktım. Allah’a şükür kazandık ve BAL’a yükseldik. Emeği geçen herkese teşekkürlerimiz sunuyorum” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy