Malatya’daki bazı sivil toplum kuruluşları ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Servet Akbudak, kamuoyunda “Yeni iç güvenlik paketi” olarak bilinen, “Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkındaki çekincelerini dile getirdi.


Görüşülen kanun tasarısının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki bazı maddeler açısından son derece tehlikeli sakıncalar taşıdığını öner süren Akbudak, “Yapılacak düzenlemeler kapsamında hukuk güvenliği ortadan kaldırılarak keyfi despotik yönetim anlayışı ikame edilecek, Ceza mahkemesi Hukukunda “koruma tedbirleri arasında düzenlenen arama yetkisinin kullanımında hukuki irade yok sayılarak, mülki amirler ve kolluk güçleri yetkilendirilecektir. Yargının yetkisini tamamen ortadan kaldıran bu düzenlemeyle yürütmenin etkisi açık hale getirilerek mevcut hukuk sistemiyle de tamamen zıt bir uygulama olacaktır” ifadelerini kullandı.


İnsan Hakları Derneği olarak bu tasarının geri çekilmesini talep ettiklerini söyleyen Akbudak, siyasileri de sorumluluğa davet etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy