Hafta sonu tatili için planlama yapacak olan vatandaşlar hava sıcaklıklarının nasıl seyredeceğini merak ediyor.

Bartın, Sinop ve Kastamonu'da sel felaketi yaşanırken Meteoroloji’den yeni bir yağış uyarısı daha geldi.

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre başta Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane olmak üzere bir çok il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmede 5 il için sağanak yağış uyarısında bulunularak şu ifadeler kullanıldı:

“14.08.2021 Cumartesi günü (yarın) öğle saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olacağı bölgede, parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. 

 Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile K. Maraş çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçecek.

Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Artvin çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg üzeri)olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI NASIL OLACAK?

Ülkemizde hava sıcaklıkları kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli, Rize, Ordu, Giresun, Trabzon ile kuzey kesimleri başta olmak üzere Artvin çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Rize ile Artvin’in kuzey kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg üzeri)olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 29
İstanbul: Parçalı bulutlu 29
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Adana: Parçalı bulutlu 37
Antalya: Az bulutlu ve açık 38
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Erzurum: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, yarın yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 37

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy