Yoğun katılımın olduğu basın toplantısında Malatya'nın önemli sorunlarına değinildi. Malatya Gelecek Partisi tam kadro basın toplantısına katıldı. basın toplantısında Malatya’nın önemli konuları da dile getirildi. Yoğun katılımın olduğu basın toplantısında Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan ile birlikte Teşkilatlarda hazır bulundu. 

Toplantıda, " Yeni kurulan ve kısa sürede milletimizin gönlünde önemli bir yer edinen Gelecek Partisi, güçlü kadrolarıyla Türkiye’yi hak ettiği hedeflere ulaştırabilmek için büyük bir gayret ve özveriyle çalışmaktadır.

Özellikle vurgulamak isterim ki; Ülkeyi yönetme “tecrübesine” sahip tek muhalefet lideri olan, Türkiye Sevdalısı ve güçlü devlet adamı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğündeki Gelecek Partisi, kadrolarının nasıl bir TÜRKİYE hedeflediğini sizlerle paylaşmak isterim.

Gelecek Partisi;

İnsan merkezli; Irk, din, dil ve mezhep ayrımı yapmaksızın, tam demokratik, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı, adil ve fırsat eşitliğinin olduğu bir Türkiye hedefliyor. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasakların olmadığı, evrensel hukuk ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye hedefliyor. Beton, israf ve yolsuzluk değil, ÜRETİM, İSTİHDAM ve İHRACAT’a dayalı ekonomisi olan bir Türkiye hedefliyor. Bilişim, yazılım, inovasyon ve yapay zekada lider bir Türkiye hedefliyor. Beyin göçünü tersine çevirmiş; gençlerin ve bütün toplumun mutlu olduğu, gelir dağılımı adaletinin sağlandığı, güçlendirilmiş parlamenter sistemle  yönetilen, muasır medeniyet düzeyine çıkmış bir Türkiye, hedefliyor.

Uzun yıllardır Türkiye’yi tek başına yönetmekte olan mevcut iktidarın, ülkeyi getirdiği nokta ; herkesin malumudur. Adalet ve hukuk sistemine güven tamamen ortadan kalkmıştır. Yolsuzluk ve haksızlık ayyuka çıkmıştır. Ekonomi ise tamamen içinden çıkılmaz bir hale gelmiş, ekonomi yönetimi yaz-boz tahtasına dönüştürülmüş, istikrarsızlık ve adam kayırmacılık kontrolden çıkmıştır. Fırsat eşitliği ortadan kalkmış ve ehliyeti olmayan liyakatsiz insanlar sırf “BİZDEN OLSUN” mantığıyla kritik görevlere getirilmiştir. Mutfağa ateş düşmüş, insanlar geçimlerini sağlayamaz hale gelmiştir. Bunun sorumluluğunu üstlenmek yerine, insanlar azarlarla karşı karşıya kalmıştır. Her meslek, kendi içinde kaoslar yaşamaktadır. İnsanlar sindirilmiş, özellikle tarafsız ve halkın sesi olması gereken medya,  hiçbir dönemde olmadığı kadar yıpratılarak angaje olmuş ve itibarsızlaştırılmıştır.

Türlü türlü haksızlıklara uğrasa da, değerlerinden asla taviz vermeyen muhafazakâr kesim, bu hükumet zamanında güven erozyonuna uğrayarak, maatteessüf itibarsız bir çıkmaza girmiştir.

"İnsanlar bıkmış vaziyette  yeni çareler arıyor"

Değerli Arkadaşlar, Türkiye Bir Seçime Doğru İlerliyor. İnsanlar bıkmış vaziyette  yeni çareler arıyor. Partimiz, tecrübeli lider ve kadrosuyla; Türkiye’yi hak ettiği noktaya getirmeyi hedeflemektedir.

Malatya her dönem iktidara destek veren bir kent olmuştur. Peki, kurulduğu günden beri en güçlü desteği verdiği AK Parti’den, arzu ettiği hizmetleri alabilmiş midir? Elbette ki, hizmetler almıştır. Ancak, bu kadar  uzun süreli tek başına iktidara destek vermiş ve her seçimde desteğiyle ilk 3 ‘e girmiş bir kent olan Malatya, almış olduğu hizmette aynı sıralamaya girememiştir . Bakın, mevcut iktidarın en iddialı olduğu konu Ulaştırma hizmetleridir.

Bir bakın Malatya’ya. Bu iktidar göreve geldiğinde, bu kentin en önemli sorunlarından biri trafik keşmekeşi, bir diğeri ise istihdam sorunuydu. Sizlere soruyorum hangisinde bir düzelme ve memnuniyet söz konusu oldu?

2023’e doğru ilerliyoruz, Çevreyolu olmayan bölgedeki bir  il Malatya.

Kuzey ve Güney Çevre yolları tamamlanamamış bir il Malatya.

Defalarca söz verildiği halde, Yüksek Hızlı Trene kavuşamamış bir il Malatya.

Yıllar önce yapılan otobüs terminaliyle gurur duyulan bu kent,  çevresindeki tüm iller yeni hava limanlarına kavuşmuşken,  sanki lütfedilerek biraz genişletilmiş terminaliyle, sözde havayolu hizmeti almaktadır. Beyler Deresi’ne bir viyadük yapılmış ki; evlere şenlik. Resmen UTANÇ Viyadüğü… Türkiye’nin hiçbir noktasında böyle bir viyadük göremezsiniz. Her geçişte insanımızın eli yüreğinde “Ya yıkılırsa” diye korkuyor…

İlimizde istihdam sorunu her geçen gün büyümekte, asayiş sorunu ise tehlike sinyalleri vermektedir. Ülkeyi yönetenler tasarruftan bahsediyor ama Malatya’yı yönetenler sanki ayrı partilerden seçilmiş gibi absürt projeler yapıyor, diğeri ise gelip onu yıkarak sözde yenisini yapıyor. Yollar ve kaldırımlar anlamsız şekilde defalarca sökülüp yeniden yapılıyor. Trafik ,  yaz-boz sistemiyle yönetiliyor. Sizlere soruyorum yazık değil mi bu millete.. Milletin parasını, sanki kendi paralarıymış gibi hoyratça ve sorumsuzca harcıyorlar. Yıllardır Malatya’ya hizmet için seçilenler, güçlü iktidarın hizmetlerini bu kente getirmek yerine her dönem birbirleriyle kavga ederek, hem kentin zamanını çalıyor, hem de hak edilen hizmeti getirememiş oluyorlar.
Değerli arkadaşlar,  Malatya’mız kültürü, doğası, insanı, yetiştirdiği önemli devlet adamı ve sanatçıları, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle Türkiye’nin en önemli kentidir. Biz Gelecek Partisi olarak, Malatya’yı  Cazibe Merkezi - Marka Şehir yapmayı hedefliyoruz. Bu kenti iyi tanıyor, bu kentin hedeflerine nasıl kavuşacağını  biliyoruz. Bu kentin en önemli değeri olan kayısıyı, spekülatif gelişmelerin seyrine bırakmayacağız. Tanıtıma önem vereceğiz, yeni pazarlar oluşturacağız ve kayısının dünyada nasıl tüketildiğini araştırıp  ürün çeşitliliğini önemseyeceğiz. Hedef, mutlu üreticisiyle ekonomisi güçlü bir Malatya .Trafik sorunu bilim adamlarının çalışmalarıyla çözülmeli. Yeni Bir viyadüğün mutlaka ve acilen inşası gerekmektedir. Çevreyolu, Malatya’ya yakışır olmalı, alternatif yollar biran önce bitirilmelidir. Nemrut Dağı’ndan sonra  Arslan Tepe Höyüğü, Malatya açısından önemli bir turizm değeridir. “Ben yaptım-sen yaptın” kavgalarını bırakıp, bu kentin turizm hedeflerini sağlam temellere oturtacak projeler hayata geçirilmeli.

Malatya, bölgenin  Kongre ve fuarlar merkezi olmalı.Teknoloji Üniversitesi kurulmalı, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmalı, Karakaya Baraj Gölü  ve çevresi bölge turizmine kazandırılmalı, Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın hedefi olan “Sağlık Turizminin Merkezi Malatya” düşüncesini sağlam temellere oturtup, sağlık merkezi olma konusunda planlı, programlı çalışmalar yapmalıyız. Malatya’nın Depremsellik gerçeklerinin bilinciyle, bilimsel çalışmalar ışığında  yapı sektörü yönlendirilmeli.Efsane Malatyaspor’un amatöre düşürüldüğü süreçten ders çıkarılıp, mevcut gururumuz Yeni Malatyaspor’un  sahiplenilmesi ve destek verilmesi de çok önemli. Yeni Malatyaspor’u da  kişisel kavgalara kurban etmeyelim. Bu  Kentin Hak Ettiği Hizmetlere, Kamuoyu Hassasiyeti  Ve Medyanın Desteğiyle Kavuşacağına İnancımızı İfade Ediyor. Temennimiz hak ettiği hizmetlere kavuşmuş bir Malatya’da, hep birlikte mutlu bir şekilde yaşamaktır" denildi. 

Kaynak, bülten 

Editör: İbrahim Halil Aksoy