Bir dizi programlara katılmak ve partisinin Malatya İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirmek üzere kente gelen  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.
  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Özkan ve TSO yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılan Davutoğlu, TSO heyeti ile yaklaşık 45 dakika bir görüşme gerçekleştirdi.
  Ziyarette konuşan Davutoğlu, Malatya’nın kendileri için özel bir anlam taşıdığını kaydederek,” Devletin birliği ve beraberliği için Malatya her zaman en güçlü desteği vermiş ancak ekonomik ve siyaset hayatta tam istediği yere geldiğinin söylenmesi çok zor. İl Başkanımızdan Başbakanlık dönemimizden burada başlatmış olduğumuz veya üzerinde durduğumuz konularla ilgili ne tür gelişmelerin olduğuna dair geniş bir rapor istediğimde bazı konular beni üzdü bazılarında ise memnun oldum. İkinci bir üniversite projemiz o zamanda vardı. Gerçekleşmiş olması beni memnun etti. Yine o zaman verdiğimiz sözlerden biri olan Malatya’ya bakanlık vereceğim demiştim. Ankara’da ciddi bir direniş ile karşılanmama rağmen Malatya’ya sözümü yerine getirmiştim. Yarım kalan projeler hızlı tren konusunda herhangi bir ilerleme sağlanmış görünmüyor. Çevre yoları da tamamlanmış değil. Malatya bir Gaziantep ile Denizli örneklerinden olduğu gibi bir sıçrama yapamadı. Bu anlamda Malatya’da yapılması gereken çok şey var.” diye konuştu


Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy