O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" dedi. Bakan Pakdemirli de yaptığı açıklamada yangınların sorumluluğu için belediyeleri işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'SORUMLULUK KİMİN?'

Erdoğan, günlerdir devam eden orman yangınları ile ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. "Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır." dedi.

'UÇAK YOK DİYE YALAN TERÖRÜ ESTİRİYORLAR'

Yangınlarla ilgili olarak muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, "Biz sadece bunlarla savaşmıyoruz. Bakıyoruz ki bu ülkede muhalefet ayrı türlü bir sizinle mücadelenin içerisinde. Burada niye uçak yok, helikopter yok gibi bir yalan terörü estiriyorlar." dedi.

Yangınlar konusunda belediyelerin ihmali olduğunu belirten yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yangın vs. olduğu zaman sorumluluk belediyenin itfaiye müdürlüğündedir. Antalya'da ve Muğla'da büyükşehir belediyeleri birinci derecede sorumlusudur." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de iki gün öncesinde yaptığı açıklamada, orman yerleşim yerlerini korumaktan birinci derecede belediyelerin sorumlu olduğunu söylemişti.

Öte yandan Erdoğan yangının çok yaklaştığı Kemerköy Termik Santrali ile ilgili olarak ise "Termik santral yanma tehdidiyle karşı karşıya' dedi.

ASKERİ HELİKOPTERLERE SEPET TAKILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada THK'nın uçaklarının iş görür bir vaziyette olmadığını yineledi. Erdoğan, "Sepet takmak suretiyle Sikorsky ve Cougar'ları söndürme işleminde kullanma düşüncemiz var. Şu belayı defettikten sonra atacağımız adımlar daha çok bunun üzerine olacaktır." dedi.

YANAN ALANLAR İMARA AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınları nedeniyle küle dönen arazilerin imara açılıp açılmayacağıyla ilgili olarak da bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Benim Kültür ve Turizm Bakanı'ma vermiş olduğum böyle bir yetki yok." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu alanların imara açılacağını iddia etmişti.

karar

Editör: İbrahim Halil Aksoy