Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen “İşçilerle Buluşma” programında ekonomiye yönelik bir takım ifadelerde bulunurken söylediklerine anlam verilemedi.

Hükümete yakın ya da uzak bir çok seçim anketi şirketi halkın en önemli sorununun geçim sıkıntısı ve işsizlik olduğunu ortaya koyan çalışmalar yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyi öve öve bitiremedi. Seçimi kazanmak için en başta çözülmesi gereken problemin yaşanan ekonomik kriz olduğunu bilen Erdoğan vatandaşa pembe tablolar çizmeye erken başladı.

ERDOĞAN'IN EKONOMİSİNİ ÖVDÜĞÜ ÜLKE MERAK KONUSU OLDU

Erdoğan Beştepe’de düzenlenen “İşçilerle Buluşma” programında “Milli gelirimiz Türk Lirası olarak 11 kat artarken, asgari ücreti 16 kata yakın artırmamız milli gelire oranla bakıldığında en somut örnek olarak karşımızdadır. Aynı yükselişi emekli maaşlarında da görmek mümkün, 27 kat artan emekli maaşları var” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bu konuşmasındaki ülkenin Türkiye olamayacağı yükselen dolar kuru, enflasyon ve faiz verileriyle ortadayken Erdoğan’ın halka hangi ülkeyi anlattığı da merak konusu oldu.

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy