Açıklamada kokainin Güney Amerika'dan Avrupa ve Asya'ya sevkinde Türkiye üzerinden yeni bir rota oluştuğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda Güney Amerika'dan sevk edilen kokainin Türkiye üzerinden Avrupa ve Asya'ya sevkinde yeni bir rota olduğu oluştuğunu belirtti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı videolarda Güney Amerika ülkelerinden Türkiye'ye yoğun bir şekilde kokain sevkiyatı yapıldığını ileri sürmüştü. Peker'in bu iddiasından bir kaç gün sonra Panama’da düzenlenen bir narkotik operasyonunda, son durağı Türkiye'nin Mersin Limanı olan gemide muz yüklü bir konteyner içerisinde tam 616 paket kokain ele geçirilmişti.

Kolombiya Savunma Bakanı Carlos Holmes Trujillo da, geçen yıl Twitter hesabından paylaştığı mesajda narkotik polisinin yaklaşık 5 tonluk bir kokain sevkiyatını ele geçirdiğini duyurmuştu. Trujillo, 'son varış yeri' Türkiye olan 4,9 ton kokainin yaklaşık 265 milyon dolar değerinde olduğunu açıklamıştı.

'ÜLKEMİZİN KOKAİN KONUSUNDA BASAMAK KONUMUNA GELDİĞİNİN GÖSTERGESİ'

Daire Başkanlığının, Avrupa Birliği ulusal temas noktası olduğu hatırlatılan paylaşımda, her yıl 'Türkiye Uyuşturucu Raporu' yayımlandığı ifade edildi. Son iki yıldır yayımlanan raporlarda, Güney Amerika'dan Avrupa'ya sevk edilen kokain maddesi bakımından Türkiye'nin basamak haline geldiğinin delilleriyle vurgulandığı aktarılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Yıllara göre ülkemizde ele geçirilen kokain miktarı ve müdahale edilen uyuşturucu olay sayıları artmasına rağmen kokain bazlı olay sayısı düşmektedir. Bu da ülkemizin kokain konusunda transit/basamak konumuna geldiğinin göstergelerinden biridir.

 

karar

Sedat Peker'den bomba iddia: Binali Yıldırım'ın oğlu da işin içinde

Editör: İbrahim Halil Aksoy