Emekli maaşı temmuz zammı ne kad

Emekli maaşı temmuz ayında açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamı ile zamlanacak. Bağ-Kur ve SSK emeklileri ile memur ve memur emeklileri temmuz ayında bu senenin ilk 6 aylık döneminde yaşanan enflasyon rakamı ile zamlı maaş alacak.

İlk 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.39 çıkarken, zam oranının belli olması için geriye sadece haziran ayının enflasyon rakamının açıklanması kaldı.

EMEKLİ MAAŞI TEMMUZ ZAMMI BEKLENTİ ORANI

Merkez Bankası'nın cuma günü açıkladığı beklenti anketi sonucuna göre ilk 6 aylık enflasyon yani milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına yansıyacak zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

Emekliler 5 Temmuz'da kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 8.36, memurlar ve memur emeklilerinde ise yüzde 7.33 olarak gerçekleşmişti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNİN ZAM MİKTARI

Memur ve memur emeklisi olanlar da yüzde 3'lük toplu sözleşme zammınaa ilaveten alacağı enflasyon farkı temmuz da yüzde 4.66 yı bulabilecek. Ancak net rakamlar haziran ayı enflasyon rakamının açıklanacağı 5 temmuz tarihinde belli olacak.

ZAMLI MAAŞLAR İÇİN KRİTİK TARİH 5 TEMMUZ

Emekliler kıt kanat geçindikleri maaşları için şimdiden haziran ayı enflasyon rakamını araştırmaya başladılar. Haziran ayı enflasyon rakımı 5 Temmuz'da açıklanacak ve kesin oranı öğrenip aynı aç içerisinde zamlı maaş ödemelerini alabilecekler.

ar olacak? sorusu milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. İşte zammı belirleyecek olan ilk 6 aylık enflasyon beklentisi...

 

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy