Hayvan haklarını savunan Humane Society International (HSI), Yulin kentinde hâlâ canlı köpeklerin ve köpek etlerinin ‘gıda’ olarak satıldığını gösteren fotoğrafları paylaştı. Yaklaşık 2 ay önce Çin Hükümeti köpeklerin “besi hayvanı” değil “evcil hayvan” olarak sınıflandırılacağını açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen, koronavirüsün ortaya çıktığı düşünülen hayvan pazarlarında, “yemek” için köpeklerin satılmaya devam edildiği görüntülendi. 

İŞKENCE EDİYORLAR

Yulin köpek katliamı bu sene de binlerce köpeğin acı çekerek öldürülmesine sebep olacak. Çin’de her yıl milyonlarca köpek, eti için katlediliyor. Bazıları sahiplerinden çalınan ve küçük metal kafeslere hapsedilen köpekler, yiyecek ve su verilmeden  yüzlerce kilometre seyahat etmek zorunda bırakılıyor. Köpekler, diğerlerinin gözleri önünde vahşice katlediliyor. Adrenalinin etlerine lezzet kattığı gerekçesiyle köpekler, dövülerek, yakılarak ya da haşlanarak öldürülüyor.

KÖPEK ETİ FESTİVALİ NEDEN İPTAL EDİLMİYOR?

Yulin’in yerel yönetimi festival ile bir bağlantısı olmadığını savunuyor. Tepkiler sonrası açıklama yapan Yulin Belediyesi  “sözde festivalin mevcut olmadığını” vurguladı ve “Liçi ve Köpek Eti Yeme Festivali” ifadesinin, sadece bazı işadamları ve vatandaşlarca kabul edilen bir ifade olduğu belirtildi.

Yulin Gıda ve İlaç İdaresi Başkan Yardımcısı Chen Taotao, yerel yönetimin hiçbir zaman festivale destek vermediğini, etkinliğin “yaz gün dönümünde bazı yerel sakinlerin bir araya gelmesinden ibaret” olduğunu söylüyor. 

milligazete

Editör: İbrahim Halil Aksoy