Lider Fenerbahçe'nin evinde Trabzonspor ile berabere kalarak puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna oturmak için Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 19.hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Rize Yenişehir Stadı'nda oynanan mücadelede siyah-beyazlılar 1-0 kazanarak Fenerbahçe'ye kaybettiği liderlik koltuğuna tekrar oturdu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, geçen hafta Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanında 2-1 kazandıkları maçın ilk 11'ini, yeşil-mavili ekip karşısında da sahaya sürdü. Siyah-beyazlı takımın teknik adamı, Ziraat Türkiye Kupası'nda perşembe günü yine Rize'de oynadıkları maçın ilk 11'indeki hiçbir oyuncuyla maça başlamadı.

Milosevic ve Opare sakat
Beşiktaş'ta, Çaykur Rizespor ile oynanan kupa maçında sakatlanan yeni transferler Alexander Milosevic ve Daniel Opare, maç kadrosunda yer almadı. Takıma devre arasında katılan Tolgay Arslan ise yedek kulübesinde yer aldı. Ligin 17. haftasındaki Gençlerbirliği maçında sakatlanan Hutchinson ise 1 hafta aradan sonra 18 kişilik kadroda yer alarak yedek kulübesinde oturdu. Sakatlığının ardından Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Çaykur Rizespor maçında sahalara dönen Mustafa Pektemek ise kadroya dahil edilmedi.

Çaykur Rizespor da aynı kadroyla çıktı
Ev sahibi Çaykur Rizespor'da Teknik direktör Hikmet Karaman, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri maçın ilk 11'ini sahaya sürdü. Hikmet Karaman, Asya Kupası'ndan dönen Ali Adnan'ı yedek soyundururken, Beşiktaş ile oynanan kupa maçında 90 dakika görev verdiği Kweuke'yi ise 18 kişilik kadroya almadı. Çaykur Rizespor'un İrlanda Milli Takımı'nda forma giyen yeni transferi Lafertty ise 18 kişilik kadroya ilk kez girdi. Beşiktaş'tan sezon başında kiralanan Flip Holosko da eski takımına karşı tek forvet olarak sahaya çıktı.

ÇAYKUR ETKİLİ GELDİ
İlk yarıda Beşiktaş'ın etkisiz futboluna karşılık Çaykur Rizespor daha baskılı oynayan taraftı. Duran toplarda etkili olmayı başaran ev sahibi Rizespor 24.dakikada sağ kanattan Ludovic Obraniak ile kullanılan köşe vuruşunda gole yaklaştı. Ceza sahası içerisine ortaladığı topu Pedro Franco uzaklaştırmak isterken ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdi. Kaleye yönelen topu Tolga son anda yaptığı hamleyle meşin yuvarlağın filelerle buluşmasını engelledi.

OLCAY SARI GÖRDÜ
İlk yarının son anlarında Olcay Şahan, Kıvanç Karakaş'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırıldı. Bu karttan sonra hakem Cüneyt Çakır devrenin bittiğini işaret eden düdüğü çaldı. Takımlar soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

GOL SOSA
Mücadeleye ilk yarının aksine ikinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş, 59.dakikada Jose Sosa'nın golüyle golü buldu. Oğuzhan Özyakup ikili mücadelede topu kapıp Jose Sosa'ya vermeyi başardı. Sosa ceza sahası sol çaprazına kadar ilerleyip Demba Ba ile duvar pasına girdi. Ceza sahası içi sol çaprazdan ilerleyip şık bir vuruş yapıp kalecinin hemen yanından topu ağlar ile buluşturdu: 1-0

KIVANÇ KIRMIZI KART GÖRDÜ
Golün hemen ardından Çaykur Rizespor'da Kıvanç Karakaş, hakem Cüneyt Çakır ile girdiği sözlü diyaloğun ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

BERABERLİK GOLÜ GELDİ
10 kişi kalan Çaykur Rizespor beraberliği 62.dakikada Sercan Kaya ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta son çizgi yakınlarından ceza alanına yapılan ortada kaleci Tolga boşa çıktı ve arka direkte Sercan topu boş kaleye kafayla topu gönderdi ve skora eşitlik geldi: 1-1

RİZE 9 KİŞİ KALDI
Gollerden sonra maçta tempo bir hayli yükseldi. 65.dakikada Korta Altınay, Ramon Motta'nın dizine ayağıyla sert bir şekilde basınca Cüneyt Çakır tereddütsüz kırmızı kartı gösterdi. Kıvanç'ın ardından Koray'ında kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla ev sahibi mavi-yeşilliler 9 kişi kaldı. Ayrıca bu kartlarla Cüneyt Çakır Süper Lig'de en çok kırmızı kart gösteren hakem oldu. (7)

Beşiktaş, rakibinin özellikle 9 kişi kalmasından sonra oyunu Rizespor'un sahasında oynadı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar 88.dakikada Demba Ba'nın penaltıdan attığı golle takımını öne geçirdi. Sol kanatta topla buluşan Jose Sosa ortasını yaparken Ludovic Obraniak ceza sahasında topa eliyle müdahale edince Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Senegalli topu ağlarla buluşturdu: 2-1. Demba Ba Beşiktaş fomasıyla çıktığı 26 maçta 20 gol attı.

MAÇTAN NOTLAR

- Beşiktaş tribünü kapatıldı
Beşiktaşlı taraftarlar, Çaykur Rizespor maçında takımlarının yanında olamadı. Gençlerbirliği ile deplasmanda oynanan maçın ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a tribün kapatma cezası vermesi nedeniyle siyah-beyazlı taraftarlar, statta yer alamadı. Rize'de 4 gündür kamp yapan Beşiktaş'ı konukladığı otelden stadyuma siyah beyazlı taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde stadyuma uğurladılar.
15 bin 600 kişilik statta yaklaşık 3 bin dolayında yeşil-mavili taraftar, takımına destek verdi.

KWEUKE SON ANTRENMANDA SAKATLANDI

Çaykur Rizespor'un forvet oyuncusu Leonard Kweuke, yapılan son antrenmanda sakatlanarak kadrodan çıkarıldı. Tecrübeli oyuncunun yarın çekilecek MR sonrası sakatlığının netleşeceği bildirildi.

"KAÇAK AVCILIĞA HAYIR" PANKARTI

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ile Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar, karşılaşmayı protokol tribünden izledi.
Çaykur Rizesporlu futbolcular sahaya ellerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'inci Bölge Müdürlüğü'nce hazırlanan, "Kaçak avcılığa hayır" pankartı ile sahaya çıktı.

KARAMAN'LA BİLİC TOKALAŞTI

Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman, karşılaşmadan önce Beşiktaş teknik direktörü Slaven Biliç'in yanına giderek tokalaştı. İkili bu arada birlikte fotoğraf da çektirdi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy