Çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Saadet Partisi Malatya İl ve İlçe Teşkilatları köy ve mahalle ziyaretleri ile vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor.
Kalecik mahallesi vatandaşlar tarlasını ekmekte zorlandıklarını ve tütün yasası ile birlikte tek geçim kaynakları haline gelen tütünün geleceği ile ilgili tereddütlerini iletip tütün yasasının iptalini istediler. 

Mustafa Canbay “ Geçmişte çok kısa bir süre iktidarda kalmamıza rağmen   çiftçiye, esnafa, memura hiçbir hükümetin vermediği destekler verilmiştir… Geldiğimiz noktada tarım artık bir ulusal güvenlik meselesidir… İktidar Yat sahiplerine ÖTV siz yakıt verirken, tarlasını ekip ekmeğini kazanmaya çalışan emekçi çiftçimizin de gırtlağına basıp, bir yandan akaryakıt fiyatları bir  yandan elektrik fiyatları ve gübre fiyatlarındaki fahiş artışlarla çiftçiye çiftçiliği bıraktırma noktasına getirmiştir.. “ dedi.

 

Kalecik mahallesi ziyaretinden sonra Kurucaova Merkeze geçen Canbay burada da esnaf ziyareti sonrası kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların burada da şikayetleri benzer yöndeydi… Fiyatların aşırı arttığını enflasyonun kazançlarını erittiğini ve tarlalarını ekmekte zorlandıklarını dile getirdiler. Bunun üzerine Canbay "Hocamız işçiye, memura, emekliye, Bağ-Kur’luya yüzde 100’leri aşan zamlar yapmış, “Kaynak nerede?” diyenleri susturmuş ve denk bütçe yapmayı da başarmıştı. Biz önce planlayacağız, sonra uygulamağız... İktidarın yaptığı gibi önce uygulayıp, sonra çareler aramayacağız. Erbakan hocamız diyordu ki “İki yakamız denk hale gelecek.” İki yakası bir araya gelmeyen bir devletin geleceği olamaz. Bunun için de gereken masrafları yapacağız, gerekmeyenleri yapmayacağız. Fazla masrafları kısacağız. Havuz sistemi, fazla masrafları ve devletin masraflarını azaltmak için getirilmiş bir sistemdi.  Paranın değerini o ülkenin üretim gücü belirler. Paranın değerini Cumhurbaşkanı belirlemez. Biz bunun bilincindeyiz ve oluşturacağımız bütçelerde bu bilinçte olacaktır. Her yıl iktidar milyarlarca lirayı faize ödüyor.. Faiz devletin sırtındaki en büyük kambur olmaktan öteye gidemiyor.  Yalnızca faiz mi tabi ki değil. Gereksiz ve ederinin onlarca katına ihale edilen  döviz garantili projelerde bu milletin sırtındaki kamburlardan biridir..

Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı & Doğanşehir İlçe Teşkilatı Kurucaova Ziyaret
Geldiğimiz noktada kurtarıcı yine vatandaşın kendisidir.. Önümüzdeki seçimlerde bizleri takdir eder oylarını verirlerse geçmişte olduğu gibi yine başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.. Bizler her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın dertlerini dinlemeye devam edeceğimiz gibi aynı zamanda da onların dertlerini çözmekle mükellef olanlara da duyurmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy