AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık, İstanbul'da Doğanyollu hemşerileri ile İstanbul'da bir araya geldi.
Doğanyol Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da dernek binasında yapılan yemekli toplantıya, Doğanyol belediye başkanı Recep Gülbey, Doğanyol ile ilgili diğer dernek yetkilileri, Doğanyollu iş adamları, Doğanyol çevre köylerinin dernek yöneticileri katıldı.
Doğanyol Derneği Başkanı Osman Cengiz, toplantıyı açılış konuşmasında, "Değişen şartlarda artık sivil toplum örgütlerinin işlevleri de değişmiştir. Artık biliyoruz ki bütün Doğanyolu çevre köyleriyle birlikte kucaklayacak, çatısı altına alacak bir dernek merkezinin oluşturulması kaçınılmaz olmuştur. Biz çevre köy derneklerimizle bu dönem içerisinde yaptığımız toplantılarda bunu gördük. Bu vesileyle böyle bir merkez oluşturacak bir binanın alımı için böyle bir girişim başlatan milletvekilimiz Öznur Çalık
hanımefendiye sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.
Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey de, "Doğanyolluların birlik ve beraberlik içerisinde başlatmış oldukları bu hayırlı girişimi sonuna kadar destekliyorum. Benimde üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.
Malatya milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, "Doğanyol Derneği 1969 yılında kuruluş. Aile büyüklerimiz o zamana göre büyük fedakarlık göstermiş, şimdiki yerini alabilmişler. Ama artık Doğanyollulara yakışan çok amaçlı bir dernek binasının alınmasının zamanı gelmiştir. Bu amaçla ben şahsen gerekirse bütün işadamlarımızın tek tek kapısını çalarak derneğimize bu binayı kazandırmak için her türlü çabayı göstereceğim. Doğanyollu hemşerilerimizin de bu konuya duyarlı olduklarını ve gerekli katkıyı
yapacaklarını biliyorum, katkı sağlayacak hemşerilerime şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.
Programda, 400 bin TL toplandığı belirtilirken, Doğanyollu iş adamı Halit Yüksel de çiftçilik yapmak amacıyla Anadolu yakasında aldığı 10 dönüm araziyi Doğanyol Derneği'ne bağışladığını açıkladı.
Editör: İbrahim Halil Aksoy