HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan eş zamanlı bombalı saldırı hakkında yazılı bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sabah saatlerinde HDP'nin Mersin ve Adana bürolarında patlamalar olduğu haberini aldık. Haberleri aldığımızda oldukça üzüldük, çünkü bu tarz girişimlerden en büyük zararı her zaman iktidar partisi olarak AK Parti görmüştür” dedi.

İktidar partisi olarak bu tarz provokasyonları beklediklerini ifade eden Çalık, “Çünkü Türkiye'de karanlık güçler maalesef her zaman devrede olmuştur. AK Parti bu tarz provokasyonlardan 13 yıl boyunca çok zarar gördü. Bu yüzden bizim bir savaşımız da zaten bu güçlerledir” ifadelerini kullandı.

Olay sonrası çeşitli açıklamaların yapıldığına işaret eden Çalık, burada bir algı oluşturularak AK Parti'ye, hükümete ve Cumhurbaşkanına sorumluluk yüklenmek istendiğini ve HDP'nin açıklamasını gördüğünde çok üzüldüğünü söyledi.

HDP’nin açıklamasında, “Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir” ifadelerinin olduğunu belirten Öznur Çalık, “Burada görüyoruz ki HDP yine boş konuşmuş durumdadır. Açıklamasında 'siyasi iktidar' diyerek direk bizi suçlamışlardır. Ben buradan soruyorum. Ne biliyorsunuz? Ne biliyorsanız açıklayın. Hangi delile dayanarak siyasi iktidarı suçluyorsunuz? Şunu herkesin çok iyi bir şekilde aklına kazıması gerekmektedir; Türkiye'de yalnızca AK Parti kaos planlarının karşısında durabilmiştir. Milletimiz de, şiddetin karşısında bu ülkede kimin dimdik durduğunu gayet iyi bilmektedir” dedi.

Çalık, açıklamasını şöyle sürdürdü:
Çünkü seçimde en kritik durumdaki parti HDP'dir. Buradan sormak gerekir, HDP'nin binasında patlayan bomba kime ne kazandırır? HDP yaptığı açıklamadan dolayı milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanımızdan, bugüne kadar her dakika barış dilini kullanan Başbakanımızdan ve her türlü provokasyonun karşısında duran AK Parti'den özür dilemelidir. Türkiye'de kardeş kanının akmaması için kefen giyerek meydanlara çıkan biziz. Hiç kimse AK Parti'ye çamur atmasın, bizim ak siyasetimizde çamurun izi kalmaz. Herkes kendi bahçesine baksın. Kaos arayanlar, siyasi gerginlikler çıkartarak tabanlarını birleştirmek isteyenler kan üzerinde siyaset yapmasın. Adli tahkikat bitmeden, çıkıp AK Parti'yi ve bu ülkenin yönetimini direk suçlayanlara önce şunu sormak lazım, bu patlama olayları kime yaramıştır? Bu sorunun cevabını bilenler, patlamanın adreslerini de biliyorlardır. Benim şuan elimde bir delil yok. Ben şimdi çıkıp desem ki 'HDP kendi kendini bombaladı', bir geçerliliği olur mu? Olmaz. Biz gerçekliği kanıtlanmamış bir şeyi de iddia etmeyiz. Burada kimse kimseyi suçlamaya kalkmasın. Unutmasınlar ki biz 13 yıldır bu tarz provokasyonların karşısında durduğumuz için millet bizi destekledi. Şimdi barajı geçmek uğruna partimize saldırmaya kalkışmasınlar, aradıklarını AK Parti'de bulamazlar. Ben şahsen HDP'nin barajı geçeceğine de ihtimal dahi vermiyorum. Umarım bu provokasyonların devamı gelmez diyorum. HDP'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tarz provokasyonların tekrarlanmamasını diliyorum."

Editör: İbrahim Halil Aksoy