Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, düzenlediği basın toplantısında gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde Bosna’da yaşanan endişe verici gelişmeler ile ilgili konuşan Karaduman, “Irkçı emperyalizmin bir amaç olarak İslâm’ı ortadan kaldırma gayretinin bir ürünü olarak Bosna’da yeni bir işgalin ve yeni katliamların gerçekleştirilmesi adına ciddi çabaların olduğu görülmektedir.” uyarısında bulundu.

“VATANDAŞIN CEBİ ERİYOR”

Saadet Partisi olarak ülkenin her yerinden, toplumun tüm kesimleri ile bir araya geldiklerini belirten Karaduman, vatandaşın asıl gündeminin geçim derdi olduğunu kaydetti. Karaduman, “TL’nin değer kaybetmesiyle vatandaşın alım gücü iyice azalmış durumdadır. Asgari ücret bugün 291 dolara karşılık geliyor. Bir ay önce ise 319 dolara karşılık geliyordu. Bir ayda 28 dolar uçup gitti. Dar gelirli vatandaşlarımızı önümüzdeki kış mevsiminde rahatlatacak acil yardım paketleri açıklanmalıdır. Bununla birlikte uzun vadede ekonomiyi rahatlatacak yeni bir anlayış benimsenmelidir. Ancak iktidar ocaktaki yangını görmezden geliyor, millete hizmet etmek için var olan kurumlara bazı tozpembe tablolar çizdirme gayretine giriyor.” dedi.

“TÜİK’İN İNANDIRICILIĞI KALMADI”

TÜİK tarafından önceki gün açıklanan enflasyon rakamlarının toplum nezdinde inandırıcılığı olmadığını belirten Karaduman, “Bugün TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları iktidarın birtakım kurgularla devleti idare etmeye çalıştığının en bariz göstergesidir. Hâlbuki devleti idare etmek başka, devleti yönetebilmek başkadır. İktidara devleti yönetme mesuliyetini her defasında hatırlatma gereği duyuyoruz. Açıklanan bu rakamların gerçekle ilgisinin olmadığını herkes biliyor. Kurgularla hiçbir yere varamaz, hiçbir sorunu çözemezsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇİFTÇİ BATIYOR”

Ekonomide yaşanan sorunların tarım alanında da hissedildiğini kaydeden Karaduman, “Tarım ve Orman Bakanı diyor ki, ‘Çiftçinin zarar ettiği bir tek ürün bile yok.’ Doğru, çünkü gelinen noktada çiftçi iflas ediyor. Köyünü terk ediyor. Temel girdilerdeki artış nedeniyle çiftçi toprağını ekemez hale geldi. Gübre ve motorinde yüzde yüzü aşan zamlar yaşandı. SGK verilerine göre önceki yıllarda çiftçi sayısı 1 milyonu aşarken, bugün bu sayı 500 bine düşmüştür. Marmara Bölgesi kadar bir alan tarım alanı olmaktan çıkarıldı. Traktörü ve hayvanı haciz edilen birçok çiftçi gündeme gelirken, bakanın öyle bir cümle kurması, akıllarımızla alay etmek demektir.” ifadelerini kullandı.

700 BİNDEN FAZLA ÖĞRETMEN ATAMA BEKLİYOR

Ekonomi ve tarım kadar can yakan bir diğer sorunun ise atanamayan öğretmenler olduğunu kaydeden Karaduman, “Eğitim fakültelerinden mezun olmuş ve görevine atanmayı bekleyen 700 binden fazla öğretmen adayı seslerini duyurmaya çalışıyor. Bir yanda okulların öğretmen ihtiyacı varken diğer yandan görevlerine ataması yapılmayan öğretmenler var. Bu çarpıklık acilen giderilmelidir. Öte yandan binlerce öğretmen adayının 2020 KPSS’de aldıkları puanların geçerlilik süresinin 1 yıl ile sınırlı tutulması mağduriyet içinde mağduriyet yaşatmıştır. 2017, 2018, 2019 yıllarında olduğu gibi 2020 yılında da alınan KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2 yıl olmalıdır.” şeklinde konuştu.

BOSNA’DA YAŞANANLARI ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ

Dış politika başlığı ile sözlerine devam eden Karaduman, son dönemlerde Bosna’da yaşanan gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini ifade etti. Karaduman, “Irkçı emperyalizmin bir amaç olarak İslâm’ı ortadan kaldırma gayretinin bir ürünü olarak Bosna’da yeni bir işgalin ve yeni katliamların gerçekleştirilmesi adına ciddi çabaların olduğu görülmektedir. Dayton Anlaşması ile istikrarsızlaştırılan bölgenin, Bosnalı Müslümanların egemenliğinin tanındığı adil bir statüye kavuşturulması elzemdir. Adeta katilleri ödüllendirilen bu anlaşma en kısa sürede yürürlükten kaldırılmalı, âdil bir egemenlik tesis edilmelidir.” dedi.

“HÜKÜMET CİDDİ BİR GİRİŞİMDE BULUNMALI”

Hükümetin bu konuda ciddi bir tavır almasını ve işgale karşı gerekli tüm girişimlerde bulunma çağrısında bulunan Karaduman, “Sırplara da sesleniyoruz; yapacağınız herhangi bir işgal girişimi, 1992’de olduğu gibi dünyanın sessiz kalmasıyla sonuçlanmayacak, başta Türkiye olmak üzere, topyekûn bir İslâm âleminin gazabının üzerinize çökmesine neden olacaktır! Saadet Partisi olarak Aliya’nın emaneti Bosnalı Müslüman Kardeşlerimizin daima yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy