DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, muhalefetin dozunu her geçen gün artırıyor. DW'da bir programa katılan Babacan, 17-25 Aralık soruşturmaların tekrar açılabileceğini belirtti. AKP ve Erdoğan'ın DEVA Partisi'ni yakından izlediğini ve uykularının kaçtığını iddia eden Babacan, HDP'nin kapatılmasına da karşı çıktı. 

"Bizi çok yakından izliyorlar ve gerçekten uykularının kaçtığını düşünüyoruz" diyen Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "korkmadıklarını", asıl AKP'nin DEVA Partisi'nden çekindiğini söyledi.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Ali Babacan, Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısını "gerçekçi" bulmadıklarını belirterek "Acil olan sistem değişikliği" dedi. Parlamenter sisteme geçişin gerekli olduğunu söyleyen Babacan,  "Böyle bir zihniyetle başkanlık sistemini ya da parlamenter sistemi konuşsanız ne olur? Anayasa'ya istediğinizi yazın. Zaten uymuyorlar ki..." ifadelerini kullandı.

HDP KAPATILMAMALI

HDP heyetiyle yaptığı görüşmeyi anlatan Babacan, HDP heyetine, "Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirttik. Siyasetin üzerinde hiçbir örgütün gölgesinin dolaşmaması gerektiğini söyledik" dedi. Babacan, HDP'nin kapatılması konusunda da "Prensip olarak parti kapatılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

GÜNÜN BİRİNDE DÖNÜP BAKMAK GEREKİR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 17-25 Aralık operasyonun 'o günün tozu dumanı arasında' tartışılmadığını belirterek, "Benim bildiğim bir şey var devlet arşivinden hiçbir şey kaybolmuyor. Kurşun kalemle bir yere bir şey yazın onun on tane fotokopisi çekilir" dedi.

Babacan, "Günün birinde 17-25 soruşturmalarına dönülür bakılır" dedi.

Babacan, ülke gündemindeki konularla ilgili değerlendirmede bulundu. Babacan, 17-25 Aralık soruşturmaların tekrar açılabileceğini belirtti.

Babacan, 17 Aralık yargı ile kolluk kuvvetlerinin Türkiye için hazırladığı 'mini bir darbe' olduğunu iddia ederek, "İşin yolsuzluk boyutu var mı? Oralara da bakılması gerekir" şeklinde konuştu.

"Yolsuzluk boyutu var mı?" sorusuna Babacan, "Ona her halde bir gün bakılır. O dönemde tam bakılamadı. O dönemde mini darbe teşebbüsü o kadar önemli temaydı ki kimse yolsuzluk boyutuna bakmadı. Böyle bir şey olur mu denildi. Günün birinde dönüp o tarafa bakmak gerekir. O toz dumanda yolsuzluk konusu biraz gerilerde kaldı" dedi.

 "Siz devleti iyi tanıyorsunuz, günün birinde dönülür bakılır mı?" yönündeki soruya ise Babacan, "Benim bildiğim bir şey var devlet arşivinden hiçbir şey kaybolmuyor. Kurşun kalemle bir yere bir şey yazın onun on tane fotokopisi çekilir. Bir not yazın, onun kaç tane fotokopisi çekilir. Bir sürü arşivlere gider. Devlet arşivini biraz arayınca her şey çıkar" diye cevap verdi.

DEVLETİN ARŞİVİNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBOLMAZ

“Siz devleti iyi tanıyorsunuz, günün birinde dönülür bakılır mı?” yönündeki soruya ise Babacan, “Benim bildiğim bir şey var devlet arşivinden hiçbir şey kaybolmuyor. Kurşun kalemle bir yere bir şey yazın onun on tane fotokopisi çekilir. Bir not yazın, onun kaç tane fotokopisi çekilir. Bir sürü arşivlere gider. Devlet arşivini biraz arayınca her şey çıkar “dedi.

Kaynak: KRT TV

Editör: İbrahim Halil Aksoy