Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep  Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan "hazine garantili dövize endeksli TL Vadeli Mevduatı" sistemiyle önlendi. Sistem dün yapılan açıklamayla başlarken, AK Partili Nurettin Canikli'den akıl almaz savunma geldi.

AKP'Lİ CANİKLİ'DEN AKIL ALMAZ SAVUNMA!

Sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat için “Gizli faizin dik alası” sözlerine yanıt veren Canikli, "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. ‘Gizli faizin dik alası’ hiç değildir. Faizin en belirgin özelliği, ödenecek faiz oranının önceden belirlenmiş ve garantili olarak ödenecek olmasıdır" ifadelerini kullandı.

"FAİZLE ALAKASI YOK"

Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sisteminde kur farkının faiz oranından büyük olması halinde aradaki farkın ödeneceğini belirten Canikli, "Faiz kavramıyla hiç bir ortak noktası bulunmamakta olup esas itibariyle sigorta gibi bir güvenlik mekanizmasıdır" dedi.

FAİZİN SİGORTASI AK PARTİ Mİ?

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Nurettin Canikli'nin akıl almaz savunmasına cevap verdi. Kurdaş sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti’li Canikli: Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatı için öngörülen koruma kalkanı faiz değildir. Faiz kavramıyla hiçbir ortak noktası bulunmamakta olup esas itibariyle sigorta gibi bir güvenlik mekanizmasıdır. ........................ Bak bak sen! FAİZİN SİGORTASI AK PARTİ Mİ?"

milligazete

 

Editör: İbrahim Halil Aksoy