AK Parti Malatya Milletvekili Çalık tarafından şikayet edilen MHP'li Meclis üyesi Hasan Basri Yüksel 'ihraç edilmeyi' göze aldım diyerek ittifak siyasetini eleştirdi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi Hasan Basri Yüksel, görevinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa etmesini, "AKP ne yaparsa yapsın sesimizi çıkartmayacak mıyız bırakırım meclis üyeliğini zaten harama, haksızlığa el kaldırmaktan şahsım adına yoruldum" diyerek gerekçelendirdi.

Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulunan Yüksel, Malatya Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık'ın şikayeti üzerine mahkeme kararı ile uyandığını söyledi.

'BEN DE KANAAT GETİRDİM YARGI BAĞIMSIZ DEĞİL'

Yüksel, sosyal medyada bir paylaşımı beğenmesi üzerine Çalık'ın kendisinden şikayetçi olduğunu, "Sabah, Sabah Öznur Çalık Hanım'ın mahkeme kararı ile uykumdan kaldırıldım. Abla diye yazan bir bayanın yazısını beğenmiştim. Ablanın patentinin Öznur Hanım'da olduğunu bilmiyordum . Benim evde de ablalarım var, FETÖ'cülerin dee ablaları var, İP Genel Başkanı Meral Akşener'e de abla diyorlar, partimde Saime Ablam var. Vay be abla dedin mi TC mahkemeleri Öznur Çalık sanıyor. Cumhur ittifakının Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi olmama rağmen bende kanaat getirdim yargı bağımsız değil...Öznur Çalık'a ne yazmışsam sözümün arkasındayım az bile yazmışım bundan sonra gerçeklerin, doğruların ne olduğunu hep birlikte göreceğiz" şeklinde anlattı.

'AKP NE YAPARSA YAPSIN SESİMİZİ ÇIKARTAMAYACAK MIYIZ?'

Paylaşımlarına devam eden Yüksel, partisine zarar gelmemesi adına bu güne kadar sustuğunu belirterek, "Bu ne lan Cumhur İttifakı'na zarar gelmesin diye, 50-55 yıldır hizmet ettiğim partime zarar gelmesin diye konuşmuyoruz. Bu ne yav ittifakı biz mi yanlış anladık? AKP ne yaparsa yapsın sesimizi çıkartmayacak mıyız? Bırakırım meclis üyeliğini zaten harama, haksızlığa el kaldırmaktan şahsım adına yoruldum"

'MHP'Lİ GİBİ DAVRANAMADIĞIM İÇİN HAKKINIZI HELAL EDİN'

MHP'den ihraç edilmeyi göze aldığını söyleyen Yüksel, "Bugünden tezi Yok Belediye meclis üyeliğinden ayrılacağım eş,dost ve arkadaşların haberi olsun...Hakkınızı helal edin Gerçek MHP'li gibi MHP'li meclis üyesi gibi davranamadığım için hakkınızı helal edin...

Genel başkanların ittifak anlayışına uymayan, çakal sürüleri Malatya'da, belediyelerde köşe başlarını ele geçirmişler kendi çıkarları uğruna cumhur ittifakını yorumluyor ona göre hareket ediyorlar.. MHP kimsenin babasının çiftliği değil işgence gören, hapis yatan, şehit veren biziz gerekirse MHP den ihraç edilmeyi bile göze aldım. Davamı MHP'siz de savunurum" ifadelerini kullandı.

Yüksel, daha sonra yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti: “Kardeşim ‘Belediye meclis üyeliğinden ayrılacağım‘ dedim. Konuyu başka yerlere çekmenin anlamı yok. MHP’den kovulsak dahi partimize hizmete devam. Bu işten hainlere prim çıkmaz.”

karar

Editör: İbrahim Halil Aksoy