Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda ilginç bir açıklamaya imza atarak yaşadığı evin kendisinin geliştireceği bir yapay zeka tarafından kontrol edileceğini duyurmuştu.

Öyle görünüyor ki, Zuckerberg bu hedefine artık çok yaklaştı. Geçtiğimiz günlerde Roma'da gerçekleşen bir Facebook Soru-Cevap etkinliğinde yaptığı açıklamada Zuckerberg şunları söyledi: "Artık onu ışıkları, kapıları ve oda sıcaklıklarını kontrol edebileceğim bir düzeye kadar geliştirdim. Neredeyse hazır."

Zuckerberg ayrıca söz konusu projenin bir demo'sunu da önümüdeki ay içerisinde sunmaya hazırlandığını ve projenin başarıya ulaşmasında Facebook'un mühendislik ekibinin çok büyük payı olduğunu ifade etti: "Bu harika bir şey, çünkü konuşma ve yüz tanınması açısından müthiş bir AI çalışmasına imza atan bütün bu Facebook mühendisleriyle temas halindeyim. Onu programladım ve dolayısıyla artık bir odadan ya da kapıdan içeri girdiğimde herhangi bir kod ya da başka bir şey kullanmama gerek kalmıyor, o sadece yüzümü görüyor ve beni içeri alıyor."

chıp

Editör: İbrahim Halil Aksoy