Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından 730 konutluk Yeşilevler yanında yapılacak olan Yeşilkent konutlarının temel atma törenine; Belediye başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Fatih Güven, Selim Pilten ve Ahmet Ceyhan, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, merkez ilçe başkanı Osman Güder, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Esenlik çalışanları katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Ertan Mumcu, "Teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz nedeniyle başkanımız uğurlama töreninde olmasından dolayı aramızda değil" diyerek, "Hayat devam ediyor gerçeği içerisinde Esenlik’in Yeşilkent projesinin temelini atmak için buradayız. Yeşiltepe, alt merkez olma yönünde daha hızlı ilerlemektedir" şeklinde konuştu.
Esenlik’in marketçilik alanında da güzel hizmetler yaptığını aktaran Mumcu, göreve geldiklerinde 12 olan market şube sayısının 28’e yükseldiğini söyleyerek, Esenlik’in karo ve beton elemanları fabrikasından temizliğe, MAŞTİ işletmesinden soğuk hava depolarına kadar birçok alanda hizmet sunduğunu ve Malatya’ya değer katmaya devam ettiğini vurguladı.
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, "Yeşilkent konutlarının temelini atmak için buradayız. 6 blok ve 6 kattan oluşan Yeşilkent'te 2 yıl sonra müşterilerimiz huzurlu yaşama başlayacaklar. 144 konuttan 60’ını sattık" diye konuştu.
730 adet yapılan Yeşilevler konutlarını da Esenlik’in yaptığını hatırlatan Boyraz, "Ara verilen toplu konuta Yeşilkent ile start veriyoruz. Kömür tevzi alanına ve Horata Vadisi projesi çerçevesinde de konutlar yapmayı planladık" dedi.
Konuşmalardan sonra butona basılıp temele ilk harç konulurken, öte yandan kurban da kesildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy