Yeni iPhone büyük olasılıkla iPhone 6s değil iPhone 7 olarak çıkacak.Yeni iPhone'un 25 Eylül'de piyasaya çıkması bekleniyor.

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus gibi iki büyüklükte piyasaya çıkacak

Peki Yeni iPhone özellikleri ne olacak? İphone 6'dan farkı ne olacak?
Yeni iPhone'da tek tuş yerine parmak sensörü özelliği olması bekleniyor.

Yeni iPhone'daki kameranın daha büyük çözünürlükte olması bekleniyor. Başka bir ipucu ise fotoğraflara 3D etkisi verilebileceği yönünde.

Yeni modelde ön ve arka kameraların geliştirilmesi ve daha üst seviyeye çıkarılması bekleniyor.

Yine yeni modele Force Touch teknolojisi gelebilir. Force Touch teknolojisiyle ekrana ne kadar basarsanız o kadar algılıyor.

İOS'ta yenilikler Force Touch teknolojisi yeni özellikleri de tetikleyebilir.

Yeni iPhone'da daha iyi bir işlemci olması bekleniyor. Yeni yazılım iOS 9 ile beraber çıkacak.

Tayvanlı yetkililer ise teknoloji sitesi Techno Buffallo'ya yaptığı açıklamada Apple'ın yeni telefonlarında çift RAM kullanacağını ifade etti. Yetkililer böylelikle yeni telefonlarda 2 GB RAM, tabletlerde ise 4 GB RAM olacağını kaydetti.

iPhone 7 ile ilgili iddialar oldukça fazla.

Örneğin ekran boyutu. iPhone 6'da 4.7 inç ekran boyutunu piyasaya süren Apple'ın, iPhone 6 Plus'ta ekran boyutu ise rakipleriyle bener büyüklükte yani 5.5 inçti. iPhone 6S'te ise Apple'ın ekran boyutunu 4.7 inç yapacağı iddia ediliyor.

İddialara göre Apple'ın en büyük sürprizlerinden biri ise iPhone 6 serisine yetişmeyen müthiş bir özellik olacak: Kablosuz şarj özelliği. iPhone 7'de Apple'ın wireless şarj özelliğini piyasaya süreceği düşünülüyor.

Dizayn açısından ise Apple'ın en az iki jenerasyon aynı dizaynı koruma prensibinin yine geçerli olacağı tahmin ediliyor. Yani iPhone 6 jenerasyonunda olduğu gibi inci, hafif ve yuvarlak hatlara sahip bir iPhone 7 bizi bekliyor.

Fakat eğer Apple bu prensibi terk edip bir tasarım değişikliğine giderse uzmanların beklentisi iPhone 7'nin biraz daha kalın olacağı yönünde.

Merak edilen en önemli konu ise iPhone 7'de farklı bir materyal kullanılıp kullanılmayacağı. Özellikle iPhone'un akıllı saatte kullandığı fakat iPhone 6'larda kullanılmayan safir ekranın iPhone 7'ye adapte edilebileceği konuşuluyor.

Bu iddiayı güçlendirebilecek olan gelişme ise Apple'ın Çin'deki üreticisi Foxconn'un safir ekran fabrikası kuracak olması. Bu iş için Foxconn'un yapacağı yatırım tutarı ise 2.6 milyar dolar.

İkinci bir olasılık ise iPhone 7'lerde likit metal kullanımı. Economic Daily News'ün iddiasına göre ise iPhone 7'lerdeki büyük sürpriz 3 boyutlu ekran olacak. Gazete bu iddiasına dayanak olarak Apple'ın hammadde tedarikçisi TPK'nın çıplak gözle izlenebilen 3 boyutlu ekran üzerinde harıl harıl çalışmasını gösteriyor.


Editör: İbrahim Halil Aksoy