Saat 14.00’de Büyükşehir Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda; Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, geçtiğimiz günlerde Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a rahmet, ailesine başsağlığı dileyerek, olayı kınadı.

Başkan Vekili Göğüs’ün kısa konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan; Yeni Doğu Garajı işletmesinin, 7 yıllığına MOTAŞ’a 80 bin lira kira karşılığında verilmesi kararlaştırılırken, “Eğitimli Nesil Projesi”ne destek verilmesi amacıyla Saray Mahallesi’nde bulunan Çok Amaçlı Sosyal Tesisin Anadolu Öğrenci Derneği Malatya Şubesi’ne tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Meclisi tarafından ayrıca, Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; MOTAŞ, Esenlik ve MEGAŞ Şirketlerine sermayelerinin yüzde 10’nu geçmemeleri kaydı ile borçlanma yetkisi verilirken, katı tık düzenli depolama alanı ve hafriyat döküm alanlarına getirilen ve özel işlem gerektiren atıkların bertarafı ile ilgili olarak 2015 yılı içerisinde alınacak ücret tarifesi hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın teklifi de kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa eden Celalettin Gönültaş’ın istifası ile ilgili olarak Meclise bilgi verilirken, İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi olan Celalettin Gönültaş’ın yerine Mehmet Çınar seçildi.

Gündemde yer alan bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddelerde Mart ayı meclisinde görüşülmek üzere ertelendi.
Malatya Büyükşehir Meclisi, Mart Ayı toplantısını 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy