MAŞTİ Karşısındaki Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda Hacı Uğur Polat'ın Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Meclisin gündeminde olan maddeler, Başkan Hacı Uğur Polat tarafından tek tek okunarak oylamaya sunuldu. Mart Ayı Meclis Toplantısı'na ait karar özeti oy birliğiyle kabul edildi. 2014 Yılı Faaliyet raporunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Denetim Komisyonu raporunun meclisin bilgisine sunulması ve Encümen üyeleri seçiminin gizli oyla yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan oylama ile Ramazan Yakıcı, Nurettin Karaaslan ve Salih Urfalı bir yıl süreyle encümen üyeliklerine seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi oy çokluğuyla kabul edildi. Seçilen Üyeler Şöyle: Ramazan Yakıcı, Ümüt Dağılmışgül, Hüseyin Selçuk, Osman Coşkun ve Ramazan Çetin İmar Komisyonu üyelerinin seçimi oy çokluğuyla kabul edildi Seçilen Üyeler Şöyle: “Celalettin GönültaŞ, Mehmet Çınar, Şahin Özer, Bekir Karakuş, Kadircan Esen”

Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu üyeleri seçimi oy çokluğuyla kabul edildi seçilen üyeler şöyle: “Abdulkadir Eyidemir, Aliseydi Ünlü, Seydi Erkuş, Dursun Cumali Sucu, Ali Palancı”

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu üyeleri seçimi oy çokluğuyla kabul edildi seçilen üyeler şöyle: “Hüseyin Selçuk, Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Ramazan Maden, Aliseydi Ünlü”

Kadın ve Aile Komisyonu üyeleri seçimi oy çokluğuyla kabul edildi seçilen üyeler şöyle: “Zühal Dişer, Şükran Gönültaş, Ümüt Dağılmışgül, Nurettin Durmaz, Meltem Kavuk”

Eğitim Komisyonu Üyeleri Seçimi oy çokluğuyla kabul edildi seçilen üyeler şöyle: “Cercis TAŞDEMİR, Sadin Şahin, Ramazan Maden, Şükran Gönültaş, Abdulkadir Eyidemir”

Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri oy çokluğuyla kabul edildi seçilen üyeler şöyle: “Dursun Cumali Sucu, Ş. Alpaslan Zarıçlar, Ali Palancı, Mehmet Özen, Murat Karapınar”

Hukuk İhtisas Komisyonu üyeleri seçimi oy çokluğuyla kabul edildi.Seçilen üyeler şöyle: “Ramazan Acar, Ş. Alpaslan Zarıçlar, Cercis Taşdemir, Ramazan Yakıcı, Şükran Gönültaş”



BEŞ BELEDİYE İLE KARDEŞ OLMA KARARI ALINDI
Meclis Oturuma Başkanlık Eden Hacı Uğur Polat, “Belediyeler ile kardeş olma karşılıklı fikir alışverişi ve örnek olma noktasında önemli katkılar sağlamaktadır. Kardeş olunan Belediyelerden mutlaka biz faydalanacağız mantığı ile hareket etmiyoruz. Biz faydalandığımız gibi kardeş olduğumuz belediyelerde bizlerden faydalanacaktır. Yeni Türkiye yolunda Halepçe Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesinin kardeş olma kararı alması önemlidir” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi ile Halepçe Belediyesi, Kayseri İli Melikgazi Belediyesi, Elazığ İli Kovancılar Belediyesi, Adıyaman İli Tut Belediyesi ve Ardahan Göle Belediyesi ile kardeş belediye olunması teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.

Duruldu Mahallesi yerleşik alan tespiti ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

Fatih Mahallesi yerleşik alan tespiti ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

Yan Bahçe Mesafelerinin Belirlenmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemde bulunan otuz iki maddeden yirmisi karara bağlanırken geri kalan 12 maddeler ise 03.04.2015 Cuma günü aynı yer ve saatte yapılması kararlaştırıldı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy