Zirve yarışını sürdüren ve şampiyonluk yolunda yara almak istemeyen Yeni Malatyaspor ile Ankara temsilcisi Hacettepe, ligin 30. haftasında yarın saat 13.30'da Malatya İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek. 4 futbolcusundan yoksun olarak Hacettepe karşısına çıkacak sarı-kırmızılılar, uzun süre ayrı kaldığı seyircisinin desteğiyle rakibini sahasından eli boş göndermenin hesaplarını yapıyor.

29. haftayı bay geçen Yeni Malatyaspor, rakiplerinin eksik maçlarını tamamlamaları halinde de liderlik koltuğunda oturmanın hesaplarını yapıyor. Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen ve aldığı istikrarsız sonuçlarla hanesine 36 puan yazdırabilen Ankara temsilcisi Hacettepe ise, Yeni Malatyaspor deplasmanından puan ya da puanlar çıkarıp, play-off ümitlerini ilerleyen haftalara taşımanın planlarını yapıyor. Play-off potasından sadece 7 puan geride bulunan mor-beyazlı ekip 10. sırada yer alıyor.

SAHASINDA EN ÇOK PUAN TOPLAYAN İKİNCİ TAKIM
3 maçlık cezası nedeniyle uzun süredir taraftarından yoksun mücadele etmek zorunda kalan Yeni Malatyaspor, Hacettepe maçıyla birlikte taraftarına kavuşuyor. Taraftarlarıyla yeniden buluşacak olan sarı-kırmızılılar, sahasında oynadığı 13 karşılaşmada 28 puan toplayarak, Pendikspor'dan sonra sahasında en çok puan kazanan takım oldu. Sarı-kırmızılı takım, evinde oynadığı 13 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Yeni Malatyaspor, sahasındaki tek mağlubiyetini ise İzmir ekibi Menemen Belediyespor'a karşı 2-0’lık sonuçla aldı.

İKİ EKİBİN DÖRDÜNCÜ KARŞILAŞMASI
Yeni Malatyaspor ile Hacettepespor, Spor Toto 2. Lig'de dördüncü kez karşı karşıya gelecek. İki takım daha önce 2010-2011 sezonunda aynı grupta yer almıştı. Sezonun 10. haftasında Ankara'da oynanan karşılaşmayı Hacettepe 3-1 kazandı. Aynı sezonun ikinci yarısında 27. haftada Malatya İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşma ise 2-1 Yeni Malatyaspor'un üstünlüğüyle sonuçlandı. Yeni Malatyaspor ile Hacettepe arasında bu sezonun 11. haftasında Ankara'da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor, İrfan Başaran ve Aydın Çetin'in golleriyle 2-0 kazandı.

Cuma günü İnönü Stadı’nda oynanacak Yeni Malatyaspor - Hacettepe karşılaşmasını İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemlerinden Hüseyin Sabancı yönetecek.

Editör: İbrahim Halil Aksoy