Edinilen bilgiye göre, İmam Ağa Mahallesi 19116 sokak içerisinde ikamet eden ve uzun bir süredir yalnız yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Saygı’dan haber alamayan ve aynı zamanda mahalleye yayılan kokudan şüphelenen mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri ikamet yanına gelerek kokunun evden geldiğini tespit etmesi üzerine olay yerine çilingir ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri hazır konumda bekletilirken, çilingir ise cumhuriyet savcısı ve polis ekiplerinin gözetiminde ikamet kapısını açtı. İkamet kapısının açılmasıyla bütün mahalleyi dayanılamaz bir koku kapladı.

Maskelerin bile fayda etmediği olayda içeriye giren polis ekipleri içeride ikamet sahibi 74 yaşındaki Mehmet Saygı’nın hayatını kaybettiği ve cesedin çürümeye başladığını fark etti. Saygı’nın cesedi yapılan incelemelerin ardından tabuta konularak cenaze aracıyla Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

Olay yerine gelen Saygı’nın yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilen Saygı’nın yaklaşık olarak 4 gün önce öldüğü tahmin edildi. 

Öte yandan Mehmet Saygı'nın sokak ve caddelerden kağıt topladığı ve geçimini bundan sağlandığı öğrenilirken, yaşlı adamın evindeki çöpler dikkat çekti. 
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Editör: İbrahim Halil Aksoy