Battalgazi ilçesine bağlı Fırat Mahallesi'nde bulunan eski devlet hastanesinin çatı kısmında iddiaya göre kaynak çalışması sırasında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın çatı arasında bulunan izocam maddesinin de tutuşması ile büyüdü. Şehrin neredeyse her yerinden görülen kara bulutlar nedeniyle halk arasında panik yaşanırken bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Kentteki tüm itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın rüzgar nedeniyle uzun süre kontrol alınamadı. 11 itfaiye ve 25 itfaiye erinin müdahalesi ile yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Polis ekipleri yangın sırasında çevredeki yollarda araç ve yaya trafiğini kapatırken bölgeye AFAD ekipleri de yönlendirildi. 112 ambulanslarının da hazır bekletildiği yangın sırasında çevredeki vatandaşlar da cep telefonu ile söndürme çalışmalarını görüntüledi.


Yeni devlet hastanesinin yapılması ile birlikte kapatılan eski hastanenin devrinin TOKİ’ye yapıldığı belirtilirken çevrede oturan vatandaşlar ise kullanılmayan binanın onarılarak yeniden hastane yapılmasını istedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar da çalışmalar hakkında verdiği bilgide, izinde olan itfaiye erlerinin de çağrılarak yangına müdahale edildiğini belirterek tahliye aşamasında olan binada yapılan çalışma sırasında yangının başladığını söyledi. 

Yangının kontrol altına alındığını belirten Acar, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy