Unutma Beni 

Lisa Genova'nın Still Alice adlı aynı isimli romanından uyarlanan Unutma Beni bu haftanın en özel filmlerinden bir tanesi. Yönetmenler Richard Glatzer, Wash Westmoreland'in başarılı sunumu ile gündemden inmeyen filmin başrolünde ise usta aktris Julianne Moore yer alıyor. Deneyimli isme Alec Baldwin ve farklı bir rolde karşımıza çıkan Kristen Stewart eşlik ediyor. Julianne Moore, Unutma Beni filmindeki performansı ile birlikte hem En iyi kadın oyuncu Altın Küre ödülü alırken, Oscar ödüllerinde de En iyi kadın oyuncu adayı olarak öne çıktı.

 
Columbia Üniversitesi'nde ünlü bir dilbilim profesörü olan Alice Howland son günlerde garip olaylar yaşamaktadır. Anlık hafıza kayıpları, unutulmaya başlanan deneyimler ve zihinden uçup giden detaylar sonucunda kendisine erken Alzheimer tanısı konur. Ailesini kaybetmek istemeyen Alice hem bu zorlu hastalık ile mücadele edecektir, hem de aile üyelerini bir arada tutabilmek için çabalayacaktır.
 
 
 
 

Grinin 50 Tonu

 

E.L. James'in uzun süre boyunca dünya çapında en çok satanlar listesinde kalan ve büyük bir sansasyon haline gelen erotik romanı Grinin 50 Tonu en sonunda beyazperdeye teşrif etti. Sam Taylor-Johnson'ın yönettiği yapım romanın tüm sert içeriğini elden geldiğince perdeye aksettirmeyi hedeflemiş. Başroldeki yükselen yıldızJamie Dornan ile Dakota Johnson'ın sırtlandığı yapım şimdiden bilet ön satışları ile gündeme oturmayı başardı.

Filmin konusu ise şu şekilde; edebiyat öğrencisi genç Anastasia Steele, genç ve oldukça yakışıklı bir iş adamı olan Christian Grey ile özel bir röportaj için tanışır. Anastasia adamla tanıştığında karşısında hayallerinde bile göremeyeceği bir insan bulur. Kısa sürede birbirine yakınlaşan çiftin geleceği de bir hayli inişli çıkışlı olacaktır. Şimdiye kadar her türlü zevki tadıp doyuma ulaşmış olan Christian, seks konusunda kimsenin bilmediği sırlara sahiptir.
 
 
Grinin 50 Tonu Fragman

 

 

Seni Seviyorum Rio

Seni Seviyorum Rio, Dünya şehirlerine adanan ve tema olarak seçerek kısa filmlerden oluşan özel birer seçki sunan "Seni Seviyorum..." başlıklı film serisinin yeni üyesi de vizyonda! Yeni halka "Rio, Eu Te Amo" adını taşıyan ve ülkemizde Seni Seviyorum Rio adı ile seyircisiyle bulaşacak olan film toplamda 10 yönetmen tarafından çekilen 11 özel filmden oluşuyor.

Rio şehri ve aşk diyerek, kentin farklı semtlerini merkezine alan Seni Seviyorum Rio'nun yönetmen kadrosunda Fernando Meirelles, José Padilha, Guillermo Arriaga gibi isimler varken, oyuncu kadrosunda ise Jason Isaacs ve Rodrigo Santoro gibi oyuncular dikkatleri çekiyor. Yapım bu haftanın en çok dikkat çeken örnekleri arasındaki yerini alıyor.

Seni Seviyorum Rio Fragman

 

 

 

Yav He He

 

Türkiye'nin en genç uzun metrajlı film yönetmeni sıfatını elinde bulunduran Volkan Özgümüş tarafından hayata geçirilen yerli komedi filmi Yav He He bu haftanın kahkaha ihtiyacını karşılayacak. İlginç konusu, absürd atmosferi ve oyuncuları ile keyifli bir yapım vaad eden Yav He He'nin kadrosunda ise ise Sabahattin Yakut, Yücel Gökçek ve Ayşenil Şamlıoğlu gibi isimler yer alıyor.

Doğu Anadolu'nn Cırtik köyünde doğup büyüyen Sabri ile Medeni günlerden bir gün neneleri hastalanınca ilaç parası bulmak zorunda kalır. Para için ellerindeki 3 koyunu mecburen satmak zorunda kalan ikili internetten buldukları müşteriye ulaşmak için İstanbul yollarına düşer. Şehre varıp iki koyunu satan saf kahramanlar üçüncü koyunun kayıp olduğunu fark eder. Kayıp koyun bulunmadan köye geri dönülmeyecektir!
 
 

Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor 

 

Son yıllarda Türkiye'de ardı ardına patlayan skandallar ve siyasi gelişmeler üzerine çekilen ve tartışmalara açık bir film olarak yorumlanan Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor bu hafta vizyona giren yerli yapımlardan bir tanesi. Proje, yargı ve polis teşkilatındaki yapılanmaları, MİT'ten yansıyanları, Gezi olaylarını, 17 - 25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu gibi Türkiye'nin yakın dönem siyasi gelişmelerine bakış atıyor.


Filmin yönetmenliğini daha önce Çılgın Bediş adlı telvizyon serisinde de görev almış olan Celal Çimen üstleniyor. Yapımın oyuncu kadrosundan bazı isimler ise şu şekilde:Orhan Kılıç, Hazım Körmükçü, Tolga Karel ve Hakan Ural. Polisiye ve casusluk filmi olarak lanse edilen Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor Türkiye genelinde yüksek sayıda salonda vizyonda olacak.
 
Kod Adı K.O.Z.: Maskeler Düşüyor Fragman

 

beyazperde.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy