SEVİMLİ TEHLİKE 

Şimdiye kadar dram-aşk ağırlıklı filmlerle karşımıza çıkan yönetmen, senarist ve oyuncu Özcan Deniz’in 4. uzun metrajlı filmi Sevimli Tehlikeli masalsı bir romantik komedi olarak vizyondaki yerini alıyor. Bu sefer sadece kamera arkasında kalmayı tercih eden Özcan Deniz’in oyuncu kadrosunda yer almadığı filmlerde başrolleri genç oyuncular Şükrü Özyıldız ve Ayça Ayşin Turan paylaşıyor.  Kadroda kendilerine eşlik eden diğer isimlerse diğer  isimler Taner Turan, Türkan Kılıç, Ahmet Özaslan, Evrim Doğan, Cem Avnayim ve Burçin Birben.

sevimli tehlikeli

Özcan Deniz filmde Şükrü Özyıldız’ın en riskli sahnelerde bile dublör kullanmadığına değinirken, her iki oyuncunun da performansından çok memnun kaldığını sözlerine ekliyor. Bu sefer dramın değil de komedinin ön planda olduğu bir film yapmasının nedeni olaraksa,  önceki filmlerde gençlerden gelen isteklere göre bu filmini şekillendirdiğini belirtiyor. Pek çok zorlu dış mekân çekimi ile gerçekleştirilen masalsı filmde, Zarok ve Zeliş’in eğlenceli öğelerle örülü aşkı beyazperdeye taşınıyor.


sevimli tehlikeli

Sevimli Tehlikeli Fragman


 

SüngerBob Kare Pantolon

 

Televizyon ekranının en sevilen çizgi kahramanlarından biri olan ve sadece küçük seyirciler tarafından değil, ebevyenler tarafından da ilgiyle seyredilen, 2000'lere ait bir pop-ikonuna dönüşmüş olan Sünger Bob'un sinema perdesindeki taze maceralarına yine Paul Tibbitt imza atıyor. Hem televizyondaki çizgi seride, hem de 2004 tarihli Sünger Bob Kare Pantolon filminde emeği olan yönetmene senaryoda destek veren isimlerse animasyonun deneyimli isimleri olan Jonathan Aibel ve Glenn Berger. 

 

sünger bop kare pantolon

Sömestr tatilinin son demlerinde vizyona giren filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ise isimlerini görmek mümkün. Yine 'live action' sahnelerin yer aldığı filmde, SüngerBob ve arkadaşları, kahramanca  bir tavır sergileyerek hayatlarının en cesurca macerası için kıyıya çıkıyor...

sünger bop afiş

SüngerBob Kare Pantolon Fragman

 

 

JÜPİTER YÜKSELİYOR

Haftanın bilimkurgu-aksiyon türündeki tek seçeneği olan Jupiter Yükseliyor,  Andy ve Lana Wachowski kardeşlerin uzun zamandır merakla beklenen yeni filmleri. 2012 tarihli Bulut Atlası filmiyle ne seyircileri ne de eleştirmenleri mutlu etmeyi başaramayan Wachowski Kardeşler dümeni fazla kırmadan yine bir "paralel evrenler" hikayesiyle seyircinin karşısına çıkıyor. 175 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan yapımın başrolünde Jupiter Jones olarak Mila Kunis yer alırken, kadroda kendisine aksiyon sinemasının sevilen isimleri Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, James d'Arcy ve ayrıca Douglas Booth, Doona Bae, Tuppence Middleton ve Terry Gilliam'dan oluşan oldukça geniş bir kadro eşlik ediyor. Çekimleri İngiltere, Amerika ve İspanya'da gerçekleştirilen yapım, Wachowski Kardeşler'in imza attığı ilk 3 boyutlu film. 

 

Hizmetçilik yaparak hayatını sürdüren Jupiter Jones farkında olmasa da büyük bir suikastın hedefindedir; eski asker Caine Jupiter'i korumak için dünyaya gönderilir. Ama evrenin iktidar savaşlarından kaçmak ikisi için de hiç kolay değildir... 

JÜPİTER YÜKSELİYOR

 

Jupiter Yükseliyor Fragman


beyazperde.com

Editör: İbrahim Halil Aksoy