Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, il yönetimi ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek, 15 Temmuz akşamı ve sonrasında yaptığı çalışmalardan dolayı Toprak’a teşekkür etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdem, 15 Temmuz akşamı Malatya’da önemli olayların yaşanmadığını hatırlatarak, "Burada önemli olaylar yaşanmamasında yetkililerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın büyük payı var. Tabi Vali Toprak'ın da çok önemli gayretleri oldu. Her ne kadar Malatya'ya yeni gelmiş olmada bir Malatyalı gibi davrandı ve özveride bulundu" şeklinde konuştu.

Malatya’nın çok kültürlü ve tüm alanlarda zenginliğini ortaya koyan bir şehir olduğunu ifade eden Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, Malatya’da görev yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. 15 Temmuz’da FETÖ tarafından düzenlenen darbe girişiminin kalkışma ve iç çatışmayı planlayan hain bir hareket olduğunu sözlerine ekleyen Toprak, “Allah bir daha 15 temmuzları ülkemize ve ilimize yaşatmasın inşallah. Biz, Malatya'da 15 Temmuz süreci ve sonrasında vatandaşlarımızın burnu dahi kanamasın diye el birliği içerisinde hareket ettik. Sizler de parti temsilcileri olarak meydanlarda oldunuz ve milli iradeye sahip çıktınız" ifadelerini kullandı.

Toprak konuşmasında, FETÖ/PDY’nın kamu ve özel sektör kurumlarından, sivil toplum örgütlerinden ve meslek örgütlerinden temizlenmesi için yapılan çalışmaların tüm ülkede olduğu gibi Malatya'da da devam ettiğini dile getirdi. Toprak, “Bugüne kadar kamu kurumlarında yaklaşık bin 100 kişi açığa alındı. Özel sektörde de takibat devam ediyor. Bu anlamda bilgiler ortaya çıktıkça bunların üzerine ciddiyetle gidilecektir. En son Başbakanımızın verdiği bilgiye göre, 50 bine yakın kişinin ‘By Lock’ denilen özel bir haberleşme sistemini kullandığı ortaya çıktı. Özel haberleşme şifresine neden ihtiyaç duyuldu, neyi haberleşiyorlar ve kimler bunu kullanıyor? Ki bunun FETÖ’nün özel bir haberleşme sistemi olduğu da anlaşıldı zaten bu sorularla bu konunun da üzerine gidiliyor ve bu sistemi kullanan kişilerin de elemine edilerek kanun önüne çıkarılması ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bunlar tüm kamu kurumlarının içerisine sızmışlar. Burada daha önce 2 vali yardımcısı açığa alınmıştı, en son 3-4 gün önce de 2 kaymakam, 1 vali yardımcısı daha açığa alındı. Bunun yanında tüm kamu kurumlarımızda ve diğer birimlerimizde çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy