İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinde elektirik kesintisi yaşanıyor. Elektrikle çalışan Metro ve Tramvay gibi toplu taşıma araçlarında seferler durdu. İnternet erişiminde sıkıntılar yaşanıyor.

Marmara bölgesinde, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli'nde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi. Kesintinin elektrik iletim sistemindeki bir sıkıntıdan kaynaklanmış olabileceği kaydedildi.

Enerji Bakanlığı, büyük hatlarda bir sıkıntı olduğunu belirterek, kesintinin nedeninin TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim A.Ş.) tarafından araştırıldığını belirtti. 

Yoğunluk nedeniyle Bedaş'ın sitesine de ulaşılamıyor.

Kesintisi olan iller arasında Malatya, Ankara, Trabzon, Aydın, Edirne, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Bitlis, Yozgat, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun olduğu belirtiliyor.

TAKSİM'DE METRO SEFERLERİ DURDU

 İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle metro seferleri durdu. Yaşanan kesinti nedeniyle Taksim'de metro istasyonuna girişler kapatıldı. Dışarıda kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Türkiye'ye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul'da ulaşım felç oldu. Elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri tamamen durdu.

Taksim'de metro seferleri yapılamayınca, istasyona girişler de kapatıldı. Metro istasyonu girişini güvenlik şeridi ile kapatan yetkililer, yolculara enerji kesintisi olduğunu söyledi. Zaman geçtikçe metro girişinde bekleyen vatandaşların sayısı da arttı. Bazı vatandaşların elektrik kesintisi nedeniyle tepki gösterdikleri görüldü. 

ANKARA'DA METRO SEFERLERİ DURDU

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Ankara'yı da etkiledi. Ankara'da metro seferleri durdu. 

Metro istasyonlarına giren vatandaşlar, metronun çalışmadığını görünce otobüsleri kullanmak için yollara çıktı. Elektrik kesintisinin ne zaman giderileceği henüz bilinmiyor.

İZMİR'DE ELEKTRİK KESİNTİSİ SEFERLERİ VURDU

İzmir'de, şehrin büyük bir bölümünde elektrik kesintileri yaşanırken, kesintiler nedeniyle İZBAN ve metro seferleri yapılamıyor.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.36 sıralarında, İzmir bölgesinde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiler nedeniyle, şehir içi ulaşımın yükünü çeken metro ve İZBAN tren seferlerinin bazı bölgelerde yapılamadığı öğrenildi. Konuyla ilgili İZBAN tarafından yapılan açıklamada, "Metropol kentler başta olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde saat 10.36’da yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İZBAN’a ait seferler zorunlu ve geçici olarak hizmet dışı kaldı" denildi. 

Öte yandan, elektrik kesintileri nedeniyle duraklarda da yoğunluk yaşandı. Yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken, enerji yeniden sağlanır sağlanmaz seferlerin başlayacağı bildirildi.

TRAKYA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'de saat 10.45 sıralarında elektrikler kesildi. Türkiye'nin bir çok ilinde yaşanan elektrik kesintisinin TEİAŞ kaynaklı olabileceği belirtilirken, ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan açıklamada, kesinti nedeniyle vatandaşlardan çok sayıda başvuru alındığı kaydedildi.

Alo 186 Çağrı Merkezi'nde başvuru nedeniyle yoğunluğun yaşandığı ve merkezin kilitlenmiş durumda olduğu ifade edildi.

 

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN ELEKTRİK KESİNTİSİ AÇIKLAMASI

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin birçok ilinde meydana gelen kesintinin nedenini araştırdıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de birçok ilde meydana gelen elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yaptı. Ahmet Davutoğlu, yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda kriz masası kurulduğunu, sorunun iletim hatlarından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Davutoğlu: 'Terör dahil her türlü ihtimali araştırıyoruz' dedi.  

 


Editör: İbrahim Halil Aksoy