EURO 2016'da ilk iki maçını kaybeden Ay Yıldızlılar üzerimizde dolanan kara bulutları Çek Cumhuriyeti karşısında dağıttı. Bollaert-Delelis Stadı'ndaki maçta Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenen Milliler grubu üçüncü sırada tamamlamayı garantiledi.


Millilerimize turnuvadaki ilk galibiyeti getiren golleri Burak Yılmaz ve Ozan Tufan kaydetti.

Grubu 3 puanla 3. sırada tamamlayan kırmızı-beyazlılar 'en iyi 3'üncüler' kontenjanından bir üst tura çıkma şansını sürdürdü.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?
9 puanlı İspanya ve 4 puanlı Hırvatistan'ın ardından 3 puan ve -2 averajla 3'üncü olan Türkiye, gruptan çıkmak için yarın İtalya'nın İrlanda'ya, Belçika'nın da İsveç'e kaybetmemesini veya Macaristan'ın da Portekiz'i yenmesini bekleyecek.
 
TURNUVADAKİ İLK GOLÜMÜZ BURAK'TAN

Karşılaşmanın başında oyunun kontrolünü eline alan A Milli Takım, yaptığı iyi paslaşmayla oyunu rakip yarı alana yıktı. Mücadelenin 10. dakikasında Burak Yılmaz'ın attığı golle öne geçen milliler, oyunun temposunu düşürürken, Emre Mor ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularıyla pozisyon aradı. Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan milliler, yan toplarda sıkıntı yaşarken, kalesinde ise ciddi pozisyonlar verdi. Rakibinin 17. dakikada bir topu direkten dönerken, kalesinde gol görmeyen A Milli Takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

EURO 2016 D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan A Milli Takımda, karşılaşmanın 10. dakikasında golümüzü atan isim olan Burak Yılmaz Türk Futbol Tarihine geçi.

A Milli Takım forması altında 47'inci Milli maçında 21. golünü atan Burak Yılmaz toplamda ulaştığı gol sayısı ile 3'üncü sırada bulunan Lefter Küçükandonyadis'i yakaladı. Burak ayrıca EURO 2016'da Türkiye'nin ilk golünü atam isim oldu.

A Milli Takım tarihinin en golcü ismi Hakan Şükür. Eski yıldız isim Milli Takım forması ile 51 gol attı. İkinci sırada ise şu an Fatih Terim'in Milli Takım'daki yardımcılarından olan Tuncay Şanlı bulunuyor. Tuncay'ın gol sayısı ise 22.

OZAN TUFAN'DAN TARİHİ GOL


Hırvatistan karşısında yediğimiz golde eleştirilerin hedefi haline gelen Ozan Tufan attığı golle cevabı sahada verdi.
65. dakikada sağ çaprazdan Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta Burak Yılmaz'ın kafayla aşırdığı topu Mehmet Topal kontrol etti. Mehmet'in çıkardığı pasta sağ ayağının üstüyle çok iyi vuran Ozan Petr Cech'in koruduğu kalede fileleri bir kez daha salladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca A Milliler sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Bollaert-Delelis
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)
Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka, Plasil, Dockal, Darida, Krejci, Necid
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Volkan Şen, Arda Turan, Emre Mor, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 10 Burak Yılmaz (Türkiye) Dk. 65 Ozan Tufan (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 35 İsmail Köybaşı (Türkiye), Dk. 36 Plasil, Dk. 39 Pavelka (Çek Cumhuriyeti)
Editör: İbrahim Halil Aksoy