Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Barosu Başkanı Enver Han ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ı ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte ilk olarak Malatya Barosu Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Malatya Adalet Sarayının kente yakışmadığını söyleyerek, “Adaleti tesis eden kişilerin görev yaptığı bu mekanların ismine yakışır şekilde ‘Saray’ gibi olması gerekir. AK Parti Hükümetleri döneminde çeşitli illerde, gerek mimarisi ve gerek fiziksel koşulları itibariyle birçok Adliye Sarayı yapıldı. Biz de Malatya Adliye Sarayı'nın Malatya yakışmadığını biliyoruz. Yeni Adliye Sarayı ile ilgili geçmişte çalışmalar başlatılmıştı. Bugün itibariyle de bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık. Şu an itibariyle 51 bin metre kapalı alana sahip yeni adliye binamızın projesi bitti ve ihaleye hazır vaziyette bekliyoruz. En kısa sürede de ihale süreci tamamlanarak inşaatına başlanacak” diye konuştu.

“Akçadağ’a ve Doğanşehir’e kapalı ve açık cezaevleri yapacağız”
Bakan Tüfenkci, Malatya’nın Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerine yapılacak olan kapalı ve açık cezaevleri ile ilgili de bilgi vererek, “Akçadağ'da 6 bin 330 metre karelik bir alan üzerinde yapılacak olan bin kişilik kapalı cezaevi ve 400 kişilik açık cezaevinin ihalesi bitti ve sözleşme aşamasında. Yine Doğanşehir'de yapılacak bin kişilik kapalı ve 400 kişilik açık cezaevinin de ihale süreci bir ay içerisinde neticelendirilecek ve inşaatlarına başlanacak. Tüm bunları tamamladığımızda adliye görevlilerimiz kendilerine yakışır binalarda hizmet verecek. Adalet görevlilerimizin kendilerine has ve bağımsız mekanlarda ve hiç bir etki altında kalmadan görevlerini icara etmeleri çok önemli. Biz hükümet olarak bu noktada çalışmalarımıza hız veriyoruz. Bazıları ‘Niye cezaevleri yapıyorsunuz?’ diye bizi eleştirebilir ama biz cezaevlerinde yatan insanlarımızın koşullarını iyileştirerek ıslahatlarına yönelik bir şekilde cezalarını çekmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bakanımız çok önemli faaliyetlerde bulunuyor”
Malatya Barosu Başkanı Enver Han ise baronun tarihi bir gün yaşadığını dile getirerek, “Malatya Barosunda yıllarca avukatlık mesleğini icra eden, Malatya Barosu'nun bir üyesi bugün gurur duyduğumuz bir noktada. Kendisi Malatya'nın iftihar kaynağıdır. Bakanımız gerek Malatya ölçeğinde gerekse Türkiye ölçeğinde çok önemli faaliyetlerde bulunmaktadır. Biz Bakanımızdan adliye sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Adliye Sarayı'nda fiziki koşullar çok yetersiz Bakanımızın desteğiyle bu işi çözebiliriz” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, beraberindekiler ile birlikte daha sonra Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ı ziyaret etti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy