Şube Başkanı Mikail Çirkin’i makamında ziyaret eden Tüfenkci, burada yaptığı değerlendirmede imam hatiplilerin varoluş mücadelesinden başarıyla çıktığını dile getirdi. Tüfenkci, imam hatip tarihinde önemli dönemin olduğunu belirterek, “Birinci dönem tek şef döneminin baskıcı, ceberut yapısı, imam hatiplilerin üzerinden silindir gibi geçen ve arkasında rahmetli Adnan Menderes ile gelen parlak dönem. İkincisi ise 28 Şubat sürecinin o karanlık dönemi ve arkasından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemi. 28 Şubat sürecinde budanmak istenen çınarlar bugün hamdolsun çınar oldular. İnşallah bu çınar daha da büyüyecektir” dedi.


"İMAM HATİPLİLER HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULDU’’
İmam hatiplilerin tüm çilelere rağmen onurlu bir mücadele ve duruş ortaya koyduğunu belirten Tüfenkci, şunları söyledi:
Sabırla, tevekkülle mücadele ettiler. Birileri gibi silaha sarılmadılar, dağa çıkmadılar. Demokratik hukuk devleti içinde onurlu bir mücadele ortaya koydular ve hamdolsun bugün imam hatipliler ve imam hatip okulları hak ettiği değeri buldu. Burada herkesin tek tek verdiği mücadelenin, edilen duaların, dökülen gözyaşlarının gerçekten tesiri var, etkisi var. Bunun için başta siz değerli hocalarımızdan ve mücadeleye destek veren tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun diyoruz.”


Tüfenkci, zamanında bu kadar imam hatip okuluna ne gerek var diyenlerin olduğunu da hatırlatarak, “Hamdolsun bugün hem Türkiye genelinde hem de Malatya’da açılan tüm okullarımız dolu. Bunda emeği geçen değerli hocalarımıza ve velilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.


TİMAV Şube Başkanı Mikail Çirkin ise, ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Bu ziyaretiniz imam hatiplilere olan teveccühünüz gösteriyor. İmam hatipliler vefalıdır. İmam hatipliler kendilerine hizmet edeni unutmaz. Bunun en güzel örneği Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ülkemiz üzerindeki karanlık bulutu kaldırdı ve millet te imam hatipliler de onu baş tacı yaptı” şeklinde konuştu.

bülent tufenkci


Editör: İbrahim Halil Aksoy