Tuncer mesajında "Yıllardır bayram tadında bir bayram kutlayamıyoruz.kutlama günleri düzenlerken kulaklarımız tetikte toplu katliam veya şehit haberlerinin gelmemesi için dua ediyoruz. Sevinçli  günlerimizin,düğünlerimizin ,toplu yemeklerin görüntülerini paylaşırken suç işliyor duygusuna kapılıyor otosansür uyguluyoruz. Toplu katliamlarda Kaybettiğimiz kardeşlerimizin acıları küllenmiyor. Her yeni olayda yurdun her yerine Düşen şehit ateşleri bizleri de yakıyor.

AKP iktidara geldiği günden itibaren Türkiye Cumhuriyet'inin Atatürkçü ve laik kökleri ile hesaplaşmaya başladı.eğitimde başlayan dincileştirme hayatın her Alanına yaygınlaştırıldı. En son müftü ve muhtarların nikah kıymasının tartışmaya açılması bunun en son örneği. AKP iktidarı bir yandan Osmanlı mirasından bahsederken diğer yandan Tayyip Erdoğan İslam alemi abiliğine soyundu. CHP'nin tüm uyarılarına rağmen Büyük Ortadoğu Projesinin Eş başkanı olma hayaliyle ülkeyi Ortadoğu bataklığına soktu.

Başkanlığa soyunan Tayyip Erdoğan son Günler'de bütün dış politika öngörülerinin yanlışlığını görerek çark ettiğini Gösteren hamleler yapıyor. Ancak yanlış politikaların oluşturduğu Suriye batağında Güçlenen İŞİD ve ayrılıkçı terör örgütlerinin yıkıcı eylemleri ile ne kadar uğraşacağımız belli değil. En son Atatürk Hava Limanı'na yapılan İŞİD saldırısında 44 kişi yaşamını kaybetti.Bu acılarla bayram kutlamak içimizden gelmiyor. AKP iktidarı sürdükçe bayramlara hasret kalacağız.

Mutlulukla coşkulu geçireceğimiz bayramlar için eylemsiz beklemek değil bu gerici,rantçı iktidarı demokratik yollardan alaşağı etmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Güzel gelecekte mutlu bayramlar dileğiyle..." ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy