CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer yayınladığı mesajında "Büyük Atatürk, Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır, öngörüsü ile Anadolu'nun her yerinde oluşmuş bütün yapıları örgütleyerek 23 Nisan 1920 de Ankara'da Millet Meclisi'nin kurulmasına öncülük etmiş ,ertesi gün meclis başkanı seçilmiştir.

1921 den itibaren 23 Nisan Hakimiyet i Milli'ye  Bayram-ı olarak kutlanmıştır.
Bu arada öksüz ve yetim kalan şehit çocuklarına sahip çıkmak için Ankara Himaye-i Eftal Cemiyeti kurulur. 23 Nisan'larda Cemiyet yararına etkinlikler düzenlenir. Şehit çocukları için Yardımlar toplanır.

23 Nisan 1928 den itibaren Hakimiyet-i Milli'ye ve Çocuk Bayramı adıyla kutlanmaya başlanır.

Şehit çocuklarını sevindirmekten ,kucaklamaktan kaynaklanan bu bayramı iptal etmek şehitlere hassasiyetten mi kaynaklanıyor yoksa Atatürk Devrimlerini ve yakın tarihimizi unutturmaya mı yöneliktir? bilinmez... Ama biz Atatürk devrimlerini unutturmayacağız.

Ülkemizin bağımsızlığının simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıldönümünde başta Mustafa  Kemal Atatürk olmak üzere ülkenin kurtuluşunda emeği geçen bütün kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Editör: İbrahim Halil Aksoy