Genelkurmay'dan yapılan bilgilendirmede, "02 Eylül 2016 tarihinde Hakkari/Çukurca kırsalında icra edilmekte olan Şehit Sağ.Üçvş. Mekan Şahin operasyonunda teröristlerle girilen çatışmada Türk Hava Kuvvetlerince yapılan hava taarruzları ve 1'nci Komd.Tug.K.lığı birliklerince yapılan operasyonlar neticesinde dün 33 BTÖ mensubu ölü, 30 BTÖ mensubu yaralı olmak üzere toplam 63 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmişti.
Bugün yani 03 Eylül 2016 tarihinde, bölgede operasyona devam eden birliklerimiz sabahın erken saatlerinde teröristlerin bulunduğu inlere baskın tarzında bir operasyon gerçekleştirmiş; büyük bir kahramanlık gösteren askerlerimiz bazı yerlerde teröristlerle göğüs göğüse muharebe etmişlerdir. Öncü kapsamındaki teröristler bulundukları inlere atılan roketlerle imha edilmişlerdir. Bu çatışmalar esnasında 7 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 21 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Hemen akabinde öncülerin arka tarafında bulunan yaklaşık 150 kişiden oluştuğu değerlendirilen bir terörist gruba 10:17-13:46 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiştir. Bölgeden uçakların uzaklaşmasını müteakip anılan büyük terörist grup ateş destek vasıtalarımızla (Havan ve topçularımızla) yoğun şekilde ateş altına alınmış ve hemen sonrasında bölgeye sevk edilen taarruz helikopterleri Irak kuzeyinden bölgemize takviye olarak gönderilen terörist grubu da ateş altına almışlardır" denidi.

Açıklamada, teröristlerin bugünkü saldırı karşısında çok ağır kayıp verdikleri belirtilerek, "Şu ana kadar bugün içerisinde meydana gelen çatışmalarda, en son alınan telsiz dinlemelerine göre 100’ün üstünde terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ölü ve yaralı teröristlerin çoğu takviyeye gelen gruplarca Irak kuzeyine götürülmüşlerdir. Bu kahraman askerlerimiz, şehitlerimiz, gazilerimiz sayesinde son yıllarda bir gün içerisinde teröriste en büyük kaybın yaşatıldığı gün bugün olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce milletimize sabır ve başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi. 

  

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

 Hakkari genelinde PKK’lı teröristlere yönelik yapılan operasyonlarda 104 terörist etkisiz hale getirildi.
Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kahraman güvenlik güçlerimiz tarafından Hakkâri genelindeki bölücü terör örgütü mensuplarının tamamen temizlenmesine yönelik olarak başlatılan topyekûn mücadele başarıyla devam etmekte olup, bizzat Generallerimizin yerinden sevk ve idaresinde gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlarda 03.09.2016 günü 104 terörist etkisiz hale getirilmekle birlikte arama, tarama ve devam eden çatışmalar sonucu sayının daha da artacağı değerlendirilmektedir. Bu büyük ve her türlü takdire layık olan yok etme harekâtı karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecektir. Ancak coğrafi şartlar ve çatışmaların şiddeti dolayısı ile maalesef şehitler de verilmektedir. En az kayıpla sonuca ulaşılabilmesi için komuta kadememiz her türlü tedbiri planlamakta ve yerine getirmektedir” denildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy