Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulu yürüyüş ile ilgili açıklama yaptı. TMMOB Malatya İl Sekreteri ve Makine Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Erdal Yavaş tarafından yapılan açıklamada, 24 odanın ve yüzlerce biriminden temsilcilerin Türkiye’nin dört bir tarafından, altı ana kol üzerinden başlattığı Ankara yürüyüşüne katılacaklarını söyledi.

Rant amaçlı politikalara, yağma ve talana dur demek için yürüyeceklerini belirten Yavaş, “Kentlerin yaşanabilir planlı ve sağlıklı hale gelmesi, ormanlarımızın, tarım arazilerimizin, köylerimizin, meralarımızın, kıyılarımızın, suyumuzun, derelerimizin, bütün doğal çevremizin korunması ve ranta açılmaması için yürüyoruz” dedi.

tmmob

“Taşeronlaştırma uygulamalarına, işten çıkarmalara, işsizlik, yoksulluk ve düşük ücretlere karşı, grev yasaklarına karşı direnen işçilerle, kamu çalışanları ile dayanışma için yürüyoruz” diyen Yavaş, Cuma günü Malatya’dan da Oda olarak Ankara’ya yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.

veli ağbaba

Editör: İbrahim Halil Aksoy