Dilek Mahallesi'nde ikamet eden köylüler mahallerinde yaşanan su sıkıntısına tepki göstermek için eylem yaptı. 5 gündür sularının kesik olduğunu ve bundan dolayı mağdur olduklarını iddia eden köylüler, evde içecek su dahi bulamadıklarını savunarak, karı eritip su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söylediler. Mahallelerindeki su sıkıntısının uzun süredir devam ettiğini ancak son 5 gündür mahalleye hiç su gelmediğini kaydeden vatandaşlar, besledikleri hayvanlarının birçoğunun susuzluktan telef olmak üzere olduğunu belirterek yetkilerden su sıkıntısının çözülmesini istediler.

Su ihtiyacını karşılamak için her gün metrelerce yol yürüyerek dışarıda kar topladıklarını dile getiren mahalleliler, topladıkları karı ateşte erittiklerini ve böylece su ihtiyacını kısmen de olsa giderdiklerini aktardılar.

Öte yandan, Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri, Dilek Mahallesi'nin su ihtiyacının fazlasıyla karşılandığını ancak bazı bölgelerde suyun usulsüz kullanıldığı tahmin edilerek özellikle üst kesimlere suyun yetmediğini belirtti.

Editör: İbrahim Halil Aksoy