Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamalarla aile hekimlerine de sevindirici haberi verdi. Recep Akdağ aile hekimlerine nöbet uygulaması ve askeri hastanelerin durumu ile ilgili de açıklamalar yaptı. Haberimizde Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı detaylarını ve Akdağ'ın diğer konulardaki açıklamalarını bulabilirsiniz

SAĞLIK BAKANLIĞI 20 BİN PERSONEL ALACAK

Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak. Özellikle Türkiye'nin beşinci ve altıncı bölgelerindeki il ve ilçelerinde daha yüksek ücretle hekim ve sağlık çalışanı istihdam etme imkanını veriyor bize.

Burada kadrolarımız dolmuştu tamamen, yeni 11 bin kadro aldık. Bunun önemli bir bölümünü bu sene inşallah kullanacağız. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz.Ciddi bir mücadele veriyoruz. Azami sayıyı alarak Bakanlığa gelmek istiyorum. Doğrusu buna hem bizim hem de vatandaşımızın hakkı var. Özellikle hemşire ve doktor sayısında OECD ülkeleriyle kıyasladığımızda nüfusa göre çok çok gerideyiz.

Maliye Bakanlığı ile sıkı bir pazarlık yürüterek daha çok kadro almaya çalışacağını yineleyen Akdağ, ne kadar çok sağlık çalışanına istihdam imkanı sağlarsa kendisinin o kadar mutlu olacağına değindi.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMINDA GAZİ, ŞEHİT YAKINI VE ASKERE ÖNCELİK VERİLECEK

Bundan sonra bu askeri hastaneler Gülhane, Haydarpaşa tamamen sivilleşmiş olacak. Burada gazilerimizin, onların yakınlarının, şehitlerimizin yakınlarının ve askerlerimizin son derece şu husustan emin olmalarını istiyorum, bu hastanelerde onlara öncelikli hizmet vermeye devam edeceğiz. Hem onlar, hem de bütün kamuoyu görecek ki verilen hizmetlerin kalitesi artarak devam edecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içerisinde yedek subay olarak çalışan doktorlar ve sağlık personeli birliklerdeki hizmetlerini sürdürecekler. Silahlı kuvvetlerin sözleşmeli olarak personel istihdam etmesi mümkün ki bunu şu anda da yapıyor, sağlık personeli için de yapıyor. Yani kendisinin ihtiyaç duyduğu kadar askeri tabibi ya da uzmanı sözleşmeli olarak alması mümkün, hatta sözleşmeli olarak bunların eğitimini verdirmesi de mümkün. Ben tıp eğitimi görürken fakültemizde bizimle birlikte okuyan askeri öğrenciler vardı. Silahlı kuvvetler adına okuyorlardı.

Bunlara benzer yöntemler uygulanabilir. Yani bunun için tamamen ayrı bir sistem kurmaya gerek yok. Silahlı kuvvetlerimizin bir takım ihtisas isteyen alanları açısından da Sağlık Bilimleri Üniversitemiz var. Bu üniversitede ikili departmanları oluşturuyoruz. Bu ihtiyaçları orada karşılayacağız.

AĞLIK BAKANLIĞI'NDA 5 BİN PERSONEL AÇIĞA ALINDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ katıldığı bir televizyon programında konu ile ilgili kendisine yönetilen soru sonrasında Sağlık Bakanlığı personelleri ile ilgili araştırmanın devam ettiği ve araştırma sonunda listelerin açıklanacağını dile getirdi. Alınan bilgiye göre Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane ve kurumlarda görev yapan ve Pensilvanya’dan talimat aldığı belirlenen idareci ve sağlık personellerinin listesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu bilgisi gelmişti. Türkiye Genelinde FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 5 binin üzerinde sağlık personeli açığa alındığı iddia edildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, OHAL Kararnamesi çerçevesinde 5 binin üzerinde personel hakkında soruşturma başlatılacağını açıklayarak, "5 binin biraz üstünde Sağlık Bakanlığı personelini biz de OHAL Kararnamesi çerçevesinde değerlendirmiş ve gerekeni yapmış olacağız. Gerçekten bu işe bulaşık olmayanları ayırt etmek gerekiyor. Bunun için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. İnşallah masumlara dokunmadan bu millete kast edenlerin hakkından geleceğiz" dedi.

akşam

Editör: İbrahim Halil Aksoy