Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir KARADUMAN tarafından söz konusu düzenlemenin bakanlıkların tamamındaki tüm sözleşmeli kamu çalışanlarını kapsaması için 8 Temmuz 2019'da TBMM'ye sunulan soru önergesi


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 08.07.2019. 
Abdulkadir KARADUMAN /Konya Milletvekili

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B’li sözleşmeli personel çalıştırılmaktadır. Yapılan çalışmayla sözleşmeli öğretmenlerin, sözleşmeli sağlık çalışanlarının ve sözleşmeli diyanet personelinin kadroya alınma sürelerinin 4+2 yıldan 3+1 yıla indirilmesi için düzenleme yapılmaktadır. 

Bu bağlamda; 

1. Söz konusu düzenlemenin bakanlıkların tamamındaki tüm sözleşmeli kamu çalışanlarını kapsaması için Bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir? 

2. Kamu personel sisteminde; kurum, unvan, görev ve görev yeri ayırımı olmaksızın tüm personelin kadrolu statüde istihdamı neden esas alınmamaktadır?

Editör: İbrahim Halil Aksoy