“KADINLARIMIZIN SINKINTILARININ FARKINDAYIZ, BUNUN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt ev toplantısında kadınlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Kadınların sıkıntılarının farkında olduğunu belirten Akkurt, kadınların çocukları ile birlikte kendi ayakları üzerinde durabileceği projeler geliştireceğini söyledi.


Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt Yavuz Selim Mahallesi’ndeki TOKİ 1+1 evlerinde ev toplantısı düzenleyerek, kadınlarla bir araya geldi.

“KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEĞİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”
Toplantıda konuşan Akkurt, kadınların sıkıntılarının farkında olduğunu belirterek, kadınların kendi ayakları üzerinde durabileceği projeler hayata geçireceğini söyledi. Akkurt, “Burada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarının farkındayız, genellikle boşanmış, eşinden ayrılmış, boşanmamışsa bile eşlerinden ayrı yaşayan kadınlarımız çoğunlukta, özellikle 1+1'lerde. Bunların farkındayız bu kadınlarımıza yönelik projelerimiz var. Sizi bu sıkıntılarınızdan kurtaracağız inşallah. Sizin bu yıpranmışlıklarınızı giderecek, sizi rehabilite edecek, sizi onlara yük olmaktan kurtaracak çalışmalar yaptık. İnşallah kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz, çocuklarınıza rahat imkanlar sunabileceğiniz iş ortamları geliştireceğiz, özel girişimciler ile birlikte, belediye olarak çalışacağız, bu tür alanlar geliştireceğiz. Aynı zamanda çocuklarınızı da ihmal etmeden, çocuklarımızın daha sağlıklı büyüyebilmeleri için daha huzurlu yetişebilmeleri için huzurla ve güvenle oynayıp eğlenebilmelerini sağlayacak ortamlar inşa edeceğiz. Mesire alanları olacak velileri ile anne babaları ile birlikte çocuklara yönelik güzel ve büyük parklar olacak ama tamamen doğayla birlikte eş değer, doğa ile iç içe mekanlar inşa edeceğiz.” Diye konuştu.

“AYRIŞTIRMAYA VE ÖTEKİLEŞTİRMEYE NET BİR DURUŞ SERGİLEMEK İÇİN ADAY OLDUK”
Üstlendiği ve üstleneceği sorumluluğun farkında olduğunu belirten Akkurt sözlerine şöyle devam etti; “Bir kadın olarak Belediye Başkanlığı gibi bir işe soyunmak çok kolay bir şey değil. Özellikle ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye net bir duruş sergilemek için aday olduk. Bunu kesinlikle doğru bulmuyoruz ve bunun karşısındayız. Zaten buna yönelik bütün çalışmalarımız ağırlıkta olacak. Ayrıştırılmış olabilirsiniz bugüne kadar ama emin olun ki biz bunun önündeyiz her türlü ayrıştırmanın önündeyiz bizim anlayışımızda böyle bir şey kesinlikle yok. Mezhepsel olarak da ayrıştırmayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Ama ne yazık ki ülkemizde, memleketimizde gelinen son durum şu ki çok ciddi boyutlarda ayrıştırma söz konusu bunu siz kendinizde dillendiriyorsunuz.”

Editör: İbrahim Halil Aksoy