aadet Partisi seçim ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı ve beraberindeki heyet ilk olarak Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

GÜNAT: MARASALI DAHA BÜYÜK MAKAMLARA LAYIKTIR

Marasalı’dan övgüyle bahseden Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Marasalı’nın daha büyük makamlara layık olduğunu söyledi. Günata, “Kendisini ve ailesini özellikle babasını biz geçmişten beri tanıyoruz, Talat ağabeyin dönemini çok iyi hatırlıyoruz. Bunlar memleket sevdası ile yanan, inançlı, dürüst hakikaten ihlaslı bir ailenin mensupları. Dolayısıyla hem iş hayatında hem beşeri münasebetler de yaptıkları takdire şayandır. Biz Osman Marasalı her şeye layık, değil Belediye Başkanlığı daha yüksek makamlara layık bir kardeşimiz. Ancak ne yazık ki toplum Muhsin başkanı da çok seviyordu ama oy vermiyordu, böyle bir talihsizlik var ama bizim bütün temennimiz şudur; sevgili kardeşlerimizin konuşmaları, seçilmesi muhtemel olan kişilere en azından bir ders olur, bir ayak olur ve onların da bazı şeylerde hazırlık yapması açısından önemlidir. Bizim temennimiz böyle özü ve sözü bir olan, memleket sevdası ile dolu, meseleleri bilen arkadaşlarımız iş başına gelmesidir ve esasında 'emaneti ehline verin' deniliyor ya emanetin ehline verilmesi gerekiyor. Ne yazık ki son zamanlarda Bu anlayış çok ciddi sıkıntılara düştü ve emanet ehlinde değil, kişinin adamlarına, partinin adamlarına göre el değiştiriyor. Dolayısıyla bu sadece belediye başkanlığı noktasında değil, devleti yönetenler noktasında da ne yazık ki böyle kademelere gelen insanları görüyoruz, hep gözümüzün önünde cereyan etmektedir. Temennimiz şudur bu sevgili kardeşlerimizin konuştukları her sözün dikkate alınması ve bunların sayesinde bazı yerlerin kendilerine çeki düzen vermelerini sağlamaktır. Arkadaşlarımızın her zaman enselerinde olduklarını bilmeleri önemlidir. Belki bu işte karınca misali hedefe gitmek için çok uzun bir zamana ihtiyaç olabilir ama şuna inanıyorum ki Malatya halkı şuurlu, inançlı, irade sahibi, vatanperver insanları kendi bağrına basacak tır. Bizim bütün temennimiz sizin gibi sevgili kardeşlerimizin çıktığı bu güzel bir yolda muvaffak olmalarıdır.” diye konuştu.

“TEK ADAM MANTIĞININ TERK EDİLMESİ LAZIM”

Türk Ocakları Malatya Şubesi’nin hizmetlerinden övgüyle bahseden Marasalı da, seçildikleri takdirde tek adam mantığını terk edeceklerini söyledi. Marasalı, “Türk Ocakları merhum şairimiz Necip Fazıl Kısakürek'in beyan ettiği üzere 'dava adamı kimdir? Fedakar olan kahraman kimdir?' diye sorulduğunda, bir iş olduğunda sağına soluna bakmadan ben varım diye ortaya çıkandır. Türk Ocakları da bu uğurda gerek Türkiye'nin gerek Malatya'nın sosyal,

siyasal, eğitim, kültür alanında her daim fikrini ifade eden, Türkiye'nin gelişmesi için elini taşın altına koyan, fikir üreten bilim adamı ile sanatçısı ile, iş adamı ile, fikirli insanları ile çaba gösteren bir kuruluşumuz. Allah sayılarını arttırsın, hizmet süreleri 1912 den itibaren, 106 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nden daha eski bir kuruluşumuz. Bu kuruluşların kıymetini bilmek lazım bizlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçileceğimiz takdirde 'Tek Adam' mantığını terk etmemiz gerektiğinin farkındayız. Ağabeylerimizden bu kuruluşlarımızdan fikir anlamında Malatya'daki eksikliklerin giderilmesi noktasında, özellikle eğitim noktasında bu fikirlerin değerlendirileceğini umut ediyoruz. Onlardan bu görüşlerini bizden esirgememelerini rica ediyoruz.” dedi.

“ESNAF SİFTAH YAPMADAN GÜNÜ KAPATIYOR”

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, Saadet Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Emine Akkurt ve beraberindeki heyet daha sonra İnönü Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları dinledi, seçimlerde destek istedi.

Ziyaret sonrası konuşan Marasalı, esnafın siftah yapmadan günü kapattığına dikkat çekerek, şehir merkezindeki sorunlardan biri olan otopark konusuna değindi. Marasalı, “Maalesef üzüldüğümüz şey esnafımıza bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Onlarca esnafımız hiç siftah yapmadan günü kapatmanın eşiğinde. Allah kendilerine yardım eylesin, hayırlı işler nasip etsin. Bu bölgede bir problemimiz biliyorsunuz trafik sıkışıklığı. Trafiğin en yoğun olduğu nokta. Dolayısıyla otopark probleminin en yoğun yaşandığı yer.” dedi.

“MALATYA’NIN OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİM”

Göreve geldiği takdirde otopark sorununu çözeceğini dile getiren Marasalı, eski belediyenin bulunduğu alana 2 katlı bir otopark inşa edeceğinin sözünü verdi. Marasalı, “Burada esnafımıza da ifade ettik, eski belediyenin yerine 2 katlı bir yapı bir kat otopark ve bir katta kuyumcular çarşısı. Bu aynı zamanda Kapalı Çarşımızla entegre olacak, aynı zamanda Yeni Cami meydanına çıkacak, bu şekilde yapılandırılacak. Sadece dükkanların satışı ile bu yapının maliyeti çıkarılacak. Arta kalan otoparkta belediyemize bir gelir kaynağı olacak, aynı zamanda trafik sorununu rahatlatacak. Bunu yapacağıma dair söz veriyorum. Esnaf arkadaşlarımızın da duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Kendi güvenlerine layık olmaya gayret edeceğim onları mahcup etmeyeceğim.” diye konuştu.

Piyasanın durgun olduğunu dile getiren Akkurt ise, sorunların çözümü için vatandaşların kendilerine yetki vermesini istedi. Akkurt, “Esnafın yoğun olduğu bir bölgede ziyaretlerde bulunduk. Kadınıyla erkeğiyle bütün esnaf şikayetçi. Piyasa durgun her anlamda. Bunun sebebi de sorumluları da ortada. Saadet Partisi adayları olarak esnafımızla hemhal olmaya çalıştık ancak sorunlar bu şekilde çözülmüyor. Seçim süreçlerinde insanlarımızın gönlüne su serpmeye çalışsak da elimizden yerel anlamda gelebilecek her imkanı sunmaya çalışıyoruz ancak yetki vermeleri gerekiyor. Vatandaşımızdan bu seçimlerde bize yetki vermelerini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy