Programda, Somuncu Baba'nın kabrinin Osmanlı arşiv vesikaları ile Darende'de olduğu vurgulandı. 
Kabri Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba’nın Osmanlı Devletinden günümüze etkilerini anlatan Cine 5 kanalındaki Tarih ve Medeniyet programında birçok konu anlatılarak sunum yapıldı. Darende’nin Somuncu Baba türbesi ile basında gündeme gelmesi sonrası konuşan Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, “Maneviyat dünyamızı aydınlatan, fikirleri, eserleri ve yaşam felsefelerinin yanı sıra yetiştirdiği talebeleri ile Osmanlı coğrafyasına etkileri olan Somuncu Baba ile günümüzde aynı düşünce ışığında insanlığa hizmeti kendilerine düstur edinen Osman Hulusi Efendi ve evlatları, ülkemiz ve insanlık için önemli değerlerdir” dedi.


Programın sunucusu Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Somuncu Baba'nın kabrinin Osmanlı arşiv vesikaları ile Darende'de olduğunu bir kez daha vurguladığını belirten Eser, Şimşirgil’in önemli açıklamalarla tarihten örnekler verdiğini dile getirdi.
Programa ayrıca M. Fatih Can, Resul Kesenceli ve Musa Tektaş’ın da konuk olduğunu söyleyen Eser, yapılan konuşmalarda Darende, Somuncu Baba ve nesline dair zihinlerdeki bilgilerin tazelenip bilinmeyen birçok konunun da perçinlendiğini belirtti.


Son günlerde Somuncu Baba'nın yeniden gündeme geldiği zaman diliminde program da konuya bilimsel gerçekler ışığında son noktanın konulduğunu ifade eden Başkan Eser, “Programın Darende çekimlerinde tanışarak bir süre sohbet edip fikirlerinden istifade ettiğimiz Ahmet Şimşirgil başta olmak üzere böylesine güzel dolu dolu bir programı kamuoyuna sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DARENDE'DE, BİRGÜL OKULLARI 'İNSANLIĞA YÖN VERENLER’İ' ANDI



Editör: İbrahim Halil Aksoy