Ankara’da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Kasım Otur, için şehir mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya Eski Şube Başkanı olan Otur’un evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Öğle Namazından sonra kılınan cenaze namazına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, CHP, MHP ve HDP parti il yönetimleri, MHP’li Milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, CHP’li Aday Erdem Aslanoğlu, HDP’li aday Aydın Erdoğan, Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya ile çok sendika üyesi ve vatandaş katıldı.


Tören öncesi tabutun başına gelen acılı anne Güley Otur, oğlunun resmini öperek feryat etti. Yanındakilerin desteği ile ayakta duran acılı anne tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazı sonrası Otur’un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu ara namaz sonrası bir grup hükümet aleyhine slogan attı.


EREN AKIN’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Ankara’da düzenlenen barış mitingine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Eren Akın’da sabah saatlerinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Adıyaman nüfusuna kayıtlı Eren Akın’ın cenaze namazına HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Akdoğan, HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan, CHP milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu da katıldı.


Eren Akın’ın cenazesinin toprağa verilmesi sırasında bir grup tarafından slogan atılmasına cenaze yakınlarından bazıları tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginlik ardından Eren Akın gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör: İbrahim Halil Aksoy