Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesi Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde bugün öğlen saatlerinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 10 asker yaralanmıştı. Askerlerden 2’si, kaldırıldıkları İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştu. İlçeden bir acı haber daha geldi. Aynı patlamada yaralanan bir askerin daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu öğrenilirken, ilçedeki patlamada şehit sayısı 3’e yükseldi. Diğer askerlerin tedavisi sürüyor. 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

 Genelkurmay Başkanlığı, Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan askerin hastanedeki tüm müdahalelere rağmen şehit olduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"19 Mayıs 2016 Perşembe günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve hastaneye sevk edilen kahraman bir silah arkadaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 14.15'te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."  

Editör: İbrahim Halil Aksoy