Türkiye’de ilk kez 2011 yılında Antalya’da, 2013 yılında da İstanbul Bahçeşehir ve Nevşehir’de görüldüğü belirtilen Hint Gölet Balıkçıl Kuşu bu kez Malatya’da görüldü. Nadiren görünen Hint Gölet Balıkçıl Kuşu duyarlı vatandaşlar tarafından Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi. Koruma altına alınan balıkçıl kuşun yaralı olduğu tespit edilince Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü tarafından tedavisi yapılarak iyileşme süresi kontrol altına alındı.
Dünya üzerinde İran ve Doğu Hindistan, Burma, Bangladeş ve Sri Lanka bölgelerinde az sayıda bulunan, kısa boynu, uzun gagası ve devetüyü rengiyle dikkat çeken balıkçıl kuşun sebebi bilinmedik bir şekilde yaralandığı ifade edildi.


“İki hafta sonra doğaya bırakacağız”
Koruma altına alınan İndian Pond Heron (Hint Gölet Balıkçıl) türü kuşa yapılan tedaviyle ilgili bilgiler veren Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürü Abuzer Karataş, “Milli Parklar Genel Müdürlüğünden getirilen bu küçük balıkçıl türü Hint Gölet Balıkçıl’dır. Türkiye’de çok fazla rastlanmayan bir kuş türüdür. Daha çok Doğu Hindistan, İran, Sri Lanka ve Bangladeş gibi ülkelerde görülür ve oradaki sayıları da çok azdır. Kanadında kırık olarak bize getirildi. Kuşun kanadındaki kırık dokularını başarılı bir operasyonla bir araya getirerek tedavisini gerçekleştirdik. Yaklaşık iki hafta sonra eski sağlığına kavuşup doğaya bırakmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

Editör: İbrahim Halil Aksoy